Hozzávalók:
- 170 g Naturmind gluténmentes zabpehelyliszt (46634)
- 100 g It’s Us Naturbit barna rizsliszt (28251)
- 1 púpos teáskanál Haas natural sütőpor (17682)
- 1 csipet Benefitt finomszemcséjű himalája só (34449)
- 120 g Benefitt kókuszvirágcukor (49789)
- 1 db bio narancs héja
- 3 tojás
- 80 g görög joghurt
- 4 evőkanál olvasztott Trigramm kókuszzsír (52842)
- 2 evőkanál frissen facsart narancslé
- 150 g Kalifa aszalt vörösáfonya (55480)
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra és béleld ki a muffin formát muffin sütőpapírral.
Egy közepes tálban keverd össze a száraz hozzávalókat. Egy nagy tálban keverd simára a kókuszvirágcukrot, a tojást, a joghurtot, a kókuszzsírt, a narancslevet és a narancshéjat.
Add hozzá a száraz hozzávalókat, és egy spatulával keverd alaposan össze. Az aszalt vörösáfonyát vágd apróra és keverd a tésztához.
Fedd le a tésztát és hagyd állni kb. 15 percet. Fagylaltkanál vagy nagy evőkanál segítségével egyenletesen adagold a tésztát az előkészített muffinsütőbe. Süsd 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizd, hogy mikor készül el a muffin. Ha kivetted a sütőből, hagyd hűlni a formában 10 percig, majd tedd rácsra, hogy teljesen kihűljön tálalás előtt.
Szerző:
Pfuscher Kinga
dietetikus
Herbaház, Pécs