Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 1 db Schar gluténmentes fagyasztott levelestészta
  • 1 evőkanál Abaco pomace olívaolaj
  • 1 marék Éden Prémium gluténmentes rizsliszt
  • 120 g kecskesajt
  • 1 kávéskanál Lakshmy morzsolt kakukkfű
  • friss kakukkfű a tálaláshoz (elhagyható)


Hozzávalók az vörösáfonyaszószhoz:

  • 250 g vörösáfonya
  • 150 ml Biofood bio tőzegáfonyalé
  • 100 g Interherb Gurman aranybarna nádcukor
  • 2 evőkanál Biorganik bio datolyaszirup
  • 1 kávéskanál Lakshmy őrölt szegfűszeg
  • 1 kávéskanál Fűszerész őrölt narancshéj
  • Késhegynyi Fűszerész őrölt ceyloni fahéj
  • 2 evőkanál Biorganik bio 100% citromlé


Elkészítése:
Felhasználásd előtt olvaszd ki a fagyasztott leveles tésztát kb. 3 óra alatt. Készítsd el a vörösáfonya szószt. Egy kisebb lábosban keverd össze a vörösáfonyát a tőzegáfonyalével, a nádcukorral és a datolya sziruppal. Keverd össze és kezdd el melegíteni, míg felforr. Ezután ízesítsd szegfűszeggel, narancshéjjal és fahéjjal. Főzd alacsony-közepes lángon kb. 15 percig. Vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Olajozz ki egy muffin sütőformát olívaolajjal nagyon vékony rétegben. Egy kilisztezett felületen nyújtsd ki a leveles tésztát 24x36 centiméteres nagyságú téglalapra. Egy éles késsel hosszában vágd 4 csíkra, majd a rövidebb oldala felől vágd 6 darabra. Így 24 négyzet alakú tészta darabot fogsz kapni. A tészta négyzeteket nyomkodd bele a muffin formákba. 
Nem baj, ha kilóg a négyzet sarka, ettől csak jobban fog kinézni a vendégváró finomság. Szeleteld fel a kecskesajtot kisebb kockákra. Helyezz tésztakosárkába egy darab sajtot, szórd meg kakukkfűvel, majd kanalazz rá 2 teáskanál vörösáfonya szószt. Rakj a tetejére egy kisebb darab sajtot és 15 perc alatt süsd aranybarnára a falatkákat. Vedd ki a sütőből, majd hagyd hűlni 5 percig ezután pedig tálald friss kakukkfűvel megszórva.