Hozzávalók 24 darabhoz:
- 1 db Schar gluténmentes fagyasztott levelestészta
- 1 evőkanál Abaco pomace olívaolaj
- 1 marék Éden Prémium gluténmentes rizsliszt
- 120 g kecskesajt
- 1 kávéskanál Lakshmy morzsolt kakukkfű
- friss kakukkfű a tálaláshoz (elhagyható)
Hozzávalók az vörösáfonyaszószhoz:
- 250 g vörösáfonya
- 150 ml Biofood bio tőzegáfonyalé
- 100 g Interherb Gurman aranybarna nádcukor
- 2 evőkanál Biorganik bio datolyaszirup
- 1 kávéskanál Lakshmy őrölt szegfűszeg
- 1 kávéskanál Fűszerész őrölt narancshéj
- Késhegynyi Fűszerész őrölt ceyloni fahéj
- 2 evőkanál Biorganik bio 100% citromlé
Elkészítése:
Felhasználásd előtt olvaszd ki a fagyasztott leveles tésztát kb. 3 óra alatt. Készítsd el a vörösáfonya szószt. Egy kisebb lábosban keverd össze a vörösáfonyát a tőzegáfonyalével, a nádcukorral és a datolya sziruppal. Keverd össze és kezdd el melegíteni, míg felforr. Ezután ízesítsd szegfűszeggel, narancshéjjal és fahéjjal. Főzd alacsony-közepes lángon kb. 15 percig. Vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Olajozz ki egy muffin sütőformát olívaolajjal nagyon vékony rétegben. Egy kilisztezett felületen nyújtsd ki a leveles tésztát 24x36 centiméteres nagyságú téglalapra. Egy éles késsel hosszában vágd 4 csíkra, majd a rövidebb oldala felől vágd 6 darabra. Így 24 négyzet alakú tészta darabot fogsz kapni. A tészta négyzeteket nyomkodd bele a muffin formákba.
Nem baj, ha kilóg a négyzet sarka, ettől csak jobban fog kinézni a vendégváró finomság. Szeleteld fel a kecskesajtot kisebb kockákra. Helyezz tésztakosárkába egy darab sajtot, szórd meg kakukkfűvel, majd kanalazz rá 2 teáskanál vörösáfonya szószt. Rakj a tetejére egy kisebb darab sajtot és 15 perc alatt süsd aranybarnára a falatkákat. Vedd ki a sütőből, majd hagyd hűlni 5 percig ezután pedig tálald friss kakukkfűvel megszórva.