Ez a gluténmentes és vegán gnocchi puha, ízes és a csicseriborsóliszt miatt fehérjében gazdag! Főzés után azonnal fogyasztható, de mi olajban megpirítva vagy a szósszal sütőben összesütve is szeretjük!
Hozzávalók:
500 g burgonya
120 g csicseriborsóliszt
60 g tápiókaliszt (használhatsz burgonya-, vagy kukoricakeményítőt is)
1 teáskanál tengeri só
Elkészítése:
A meghámozott, felkockázott burgonyát sós vízben (kb. negyed óra alatt) megfőzzük, majd alaposan lecsöpögtetjük. Krumplinyomóval összetörjük.
Hozzáadjuk a liszteket és a kezünkkel összegyúrjuk. Érdemes folyamatosan adagolni a csicseriborsólisztet, mert a burgonya fajtájától függően lehetséges, hogy kevesebb is elég. A megfelelő tészta puha, és legfeljebb egy kicsit ragadós.
A tésztát egyenlő darabokra vágjuk, a darabokat beleforgatjuk tápiókalisztbe.
A kezünkkel kinyújtjuk a darabolt tésztát kb. 2 cm átmérőjű hosszú hengerekké. A hengereket kb 3 centi hosszú darabokra szeleteljük, amelyeket kézzel lekerekítünk, és ha szeretnénk, ízlés szerint villával bordásra díszítünk.
A kész, formázott gnocchit sós vízben megfőzzük. Amikor felér a víz tetejére, elkészült, és szűrős merőkanállal kivehető.
Azonnal tálalható, a kedvenc tésztaszószoddal!