Ezt az egyszerű, mégis nagyszerű túrófánkot nemcsak a gluténmentes életmódot követőknek ajánljuk, hanem bátran, mindenkinek!

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 3 db tojás
- 10 evőkanál gluténmentes rizsliszt (helyettesíthetjük gluténmentes fánkliszttel)
- 1 csapott kiskanál szódabikarbóna
- 1 marék likőrben/rumban/meleg vízben áztatott aszalt vörös áfonya
- agavé szirup az édesítéshez és a tálaláshoz
- kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
1. Válasszuk szét a tojásokat.
2. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, a sárgáját pedig keverjük el a túróval, a szódabikarbónás liszttel, a kb fél órát áztatott vörös áfonyával és egy kis agavé sziruppal (ha szeretnénk).
3. Óvatosan keverjük össze a felvert tojáshabbal, majd a forró kókuszzsírba két kiskanál segítségével szaggassunk fánkokat. Kicsit nőnek sütés közben.
4. Forgassuk fahéjas cukorba, vagy tálaljuk az agavé sziruppal (esetleg mindkettő ), vagy egyszerűen csak tunkoljuk lekvárba!