Hozzávalók 4 személyre:
- 250 g Bezgluten gluténmentes amerikai palacsinta és gofri lisztkeverék
- 5 evőkanál Benefitt kókuszvirágcukor
- 1 csomag Haas gluténmentes sütőpor
- 1 csipet Benefitt fehér himalája só, finom
- 420 ml The Bridge bio gluténmentes zabital
- 1 nagyobb tojás vagy 1 „lenmagtojás”
- 55 g Naturale vaj ízű növényi alapú kenhető készítmény
- késhegynyi Lakshmy bourbon vanília őrlemény
- Trigramm kókuszzsír a sütéshez
- Kanadai juharszirup sütéshez ízlés szerint
A tálaláshoz:
- Lune de Miel kanadai juharszirup ízlés szerint
- Naturale vaj ízű növényi alapú kenhető készítmény
Elkészítése:
Egy tálban keverd össze a száraz összetevőket: a palacsintalisztkeveréket, a kókuszvirágcukrot, a sütőport, és a csipet sót. Egy másik tálban keverd össze a zabitalt, és a tojást, végül pedig az olvasztott vaj helyettesítőt. A száraz összetevőket keverd össze a folyékony összetevőkkel, ízesítsd vanília őrleménnyel és tedd félre 5 percig pihenni. Hevítsd fel a serpenyőt és kend be vékony rétegben olvadt kókuszzsírral. Kanalazz egy evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, kevesebbet, mint a hagyományos amerikai palacsintánál, hogy kis érméket kapj. Egyszerre kb. 5-6 apró palacsintát tudsz megsütni, a serpenyő átmérőjétől függően. Amikor a tészta tetején megjelennek apró buborékok és az alja is aranybarna lett, akkor fordítsd meg és süsd aranybarnára a másik oldalát is. Egy-egy palacsinta megsütése kb. 3-4 percet fog igénybe venni. Még melegen tálald a palacsintákat a vajhelyettesítővel és juharsziruppal.