Hozzávalók 4 személyre:

  • 250 g Bezgluten gluténmentes amerikai palacsinta és gofri lisztkeverék
  • 5 evőkanál Benefitt kókuszvirágcukor
  • 1 csomag Haas gluténmentes sütőpor 
  • 1 csipet Benefitt fehér himalája só, finom
  • 420 ml The Bridge bio gluténmentes zabital
  • 1 nagyobb tojás vagy 1 „lenmagtojás”
  • 55 g Naturale vaj ízű növényi alapú kenhető készítmény
  • késhegynyi Lakshmy bourbon vanília őrlemény
  • Trigramm kókuszzsír a sütéshez
  • Kanadai juharszirup sütéshez ízlés szerint

A tálaláshoz:

  • Lune de Miel kanadai juharszirup ízlés szerint
  • Naturale vaj ízű növényi alapú kenhető készítmény

Elkészítése:
Egy tálban keverd össze a száraz összetevőket: a palacsintalisztkeveréket, a kókuszvirágcukrot, a sütőport, és a csipet sót. Egy másik tálban keverd össze a zabitalt, és a tojást, végül pedig az olvasztott vaj helyettesítőt. A száraz összetevőket keverd össze a folyékony összetevőkkel, ízesítsd vanília őrleménnyel és tedd félre 5 percig pihenni. Hevítsd fel a serpenyőt és kend be vékony rétegben olvadt kókuszzsírral. Kanalazz egy evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, kevesebbet, mint a hagyományos amerikai palacsintánál, hogy kis érméket kapj. Egyszerre kb. 5-6 apró palacsintát tudsz megsütni, a serpenyő átmérőjétől függően. Amikor a tészta tetején megjelennek apró buborékok és az alja is aranybarna lett, akkor fordítsd meg és süsd aranybarnára a másik oldalát is. Egy-egy palacsinta megsütése kb. 3-4 percet fog igénybe venni. Még melegen tálald a palacsintákat a vajhelyettesítővel és juharsziruppal.