Hozzávalók 16 mézeskalácshoz:
- 140 g Alsan növényi margarin (53574)
- 75 g Interherb Lágy barna nádcukor (25565)
- 70 g Bertalan virágméz (14507)
- 3 csepp Herby’s narancs fűszercsepp (57598)
- 1 nagy tojás
- ½ teáskanál Natur vaníliapaszta (48230)
- 220 g Éden Prémium Bake-Free Linzer lisztkeverék (51634)
- 2 csapott teáskanál Lakshmi mézeskalács fűszerkeverék (38980)
Elkészítése
Konyhai robotgép keverő karjával közepes sebességen keverd össze az olvasztott margarint, barna cukrot, melaszt és narancsfűszercseppet 3 perc alatt. Közepes sebességgel keverd hozzá a tojást és a vaníliapasztát. Keverd össze külön a száraz összetevőket is, add hozzá a vajas keverékhez és alacsony sebességen keverd össze, míg a tészta össze nem áll. Egy spatula segítségével válaszd el a tál falától a tapadós tésztagolyót, csomagold be folpackba, és tedd a hűtőbe legalább 4 óráig. 4 óra múlva vedd ki a tésztát, és melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral. Lisztezett munkafelületen nyújtsd ki a tésztát 1 cm vastagságúra és karácsonyi kiszúrókkal szaggass tetszőleges formákat. Előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süsd készre. Miután lehűltek a mézeskalácsok, tetszőlegesen díszítheted őket.
Szerző:
Pfuscher Kinga
dietetikus
Herbaház, Pécs