Hozzávalók 20 nyuszihoz:
- 240 g Gluténmentes It’s Us Miklos Univerzális Lisztkeverék
- 55 g Benefitt Mandulaliszt
- ½ teáskanál Benefitt Rózsaszín Finom Himalája Só
- 150 g Naturale Vegán Növényi Alapú Vajízű Készítmény
- 70 g Trigramm Kókuszolaj
- 130 g Benefitt Világosbarna Nádcukor
- 1 evőkanál Natrue Cukormentes Mandulaital
- 1 mokkáskanál Lakshmy Bourbon Vaníliapor
- Késhegynyi Fűszerész Őrölt Narancshéj
Hozzávalók a cukormázhoz:
- 250 g Naturmind Natúr Porcukor Nádcukorból
- 3 evőkanál Natrue Cukormentes Mandulaital
- 20 szem cukorgyöngy
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a lisztkeveréket, a mandulalisztet és a sót. Egy másik tálban keverd össze a puha vegán vaj helyettesítőt, a felolvasztott kókuszolajat és a barna cukrot. Add hozzá a mandula italt, a vanília port, valamint az őrölt narancshéjat és keverd össze. Add hozzá a nedves összetevőkhöz a száraz összetevőket és keverd csomómentesre. Takard le a tésztát és pihentesd 30 percig. Két sütőpapír között nyújtsd ki a tésztát kb. fél centiméter vastagságúra. Ameddig előmelegíted a sütőt 190 °C-ra, addig pihentesd a tésztát a hűtőben. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Vedd ki a hűtőből a tésztát, húzd le a tetejéről a sütőpapírt és nyuszialakú sütikiszúróval vágd ki a kekszeket. Helyezd a kivágott nyuszikekszeket a sütőpapírral bélelt tepsire és süssd készre ezeket 9 perc alatt. Díszítés előtt hagyd teljes mértékben kihűlni a kekszeket.
Egy tálban keverd össze az átszitált porcukrot a mandula itallal. A kihűlt kekszeket mártsd bele a cukormázba. Egy fogpiszkáló segítségével szúrd ki a cukormáz felületén található levegő buborékokat. A nyuszi szemét alakítsd ki cukorgyönggyel. Ezt követően hagyd megszáradni a cukormázat. Izgalmas színes cukormázat is alkothatsz például cékla por vagy kurkuma hozzáadásával.