A kölestészta kiváló alternatíva a gluténérzékenyek -és vegán életmódot folytatók számára egyaránt. Mivel állagukat a főzést követően is megőrzik, nagyon hasonlítanak a hagyományos tésztához, ugyanakkor sokkal egészségesebbek.

Vegan Pasta Bolognese

Hozzávalók:

2 csomag natúr vagy ízesített kölestészta (40 dkg)

Szósz:

  • 1 ek extra szűz olívaolaj/kókuszolaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • himalaya só
  • 1 közepes répa
  • 2 kicsi zellerszár
  • 1 közepes cukkini
  • 4 nagyfejű csiperke gomba
  • 1 üveg Arrabiata szósz vagy más cukormentes paradicsomszósz
  • 125 ml zöldség alaplé/víz
  • 2 babérlevél
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 tk szárított oregano
  • bors
  • 2-3 levél friss bazsalikom
  • Feltét:
  • kevés növényi sajt reszelve

Elkészítés:

1. Vágd fel a hagymákat, és pici sóval pirítsd meg az olajon, majd 10 percig alacsony lángon fonnyaszd össze.

2. A répát, zellerszárat kockázd fel, a többi zöldséget pedig aprítóval daráld finomra, közben kezd el forralni a vizet a tésztának.

3. Mikor a hagyma kész, add hozzá a répát és zellerszárat, Használjuk a fűszereket: só, bors, paprika, oregánó. 

4. 10 percig fedő alatt hagyd párolódni, és máris adhatjuk hozzá az aprított zöldségeket, a paradicsomszósszal, az alaplével és a fűszerekkel együtt. 10-15 perc főzéssel összeérnek az ízek, és mehet bele a bazsalikom. Két kavarás és tálalhatunk.

A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben 2-3 percig kell főzni, majd ugyan úgy leszűrni, mint a hagyományossal tennénk. Egy kis tészta, a finom szósz, rá pedig egy kis sajt és máris kész a magnifico ebéd vagy vacsora!

Tipp: ha vágyunk valami pikánsra, vagy a megszokottól eltérőre, natúr tészta helyett próbálkozzunk az ízesítettel!

Jó étvágyat kívánunk!