A kölestészta kiváló alternatíva a gluténérzékenyek -és vegán életmódot folytatók számára egyaránt. Mivel állagukat a főzést követően is megőrzik, nagyon hasonlítanak a hagyományos tésztához, ugyanakkor sokkal egészségesebbek.
Vegan Pasta Bolognese
Hozzávalók:
2 csomag natúr vagy ízesített kölestészta (40 dkg)
Szósz:
- 1 ek extra szűz olívaolaj/kókuszolaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- himalaya só
- 1 közepes répa
- 2 kicsi zellerszár
- 1 közepes cukkini
- 4 nagyfejű csiperke gomba
- 1 üveg Arrabiata szósz vagy más cukormentes paradicsomszósz
- 125 ml zöldség alaplé/víz
- 2 babérlevél
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk szárított oregano
- bors
- 2-3 levél friss bazsalikom
- Feltét:
- kevés növényi sajt reszelve
Elkészítés:
1. Vágd fel a hagymákat, és pici sóval pirítsd meg az olajon, majd 10 percig alacsony lángon fonnyaszd össze.
2. A répát, zellerszárat kockázd fel, a többi zöldséget pedig aprítóval daráld finomra, közben kezd el forralni a vizet a tésztának.
3. Mikor a hagyma kész, add hozzá a répát és zellerszárat, Használjuk a fűszereket: só, bors, paprika, oregánó.
4. 10 percig fedő alatt hagyd párolódni, és máris adhatjuk hozzá az aprított zöldségeket, a paradicsomszósszal, az alaplével és a fűszerekkel együtt. 10-15 perc főzéssel összeérnek az ízek, és mehet bele a bazsalikom. Két kavarás és tálalhatunk.
A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben 2-3 percig kell főzni, majd ugyan úgy leszűrni, mint a hagyományossal tennénk. Egy kis tészta, a finom szósz, rá pedig egy kis sajt és máris kész a magnifico ebéd vagy vacsora!
Tipp: ha vágyunk valami pikánsra, vagy a megszokottól eltérőre, natúr tészta helyett próbálkozzunk az ízesítettel!
Jó étvágyat kívánunk!