Hozzávalók:

  • 70 g Trigramm kókuszzsír (52842)
  • 300 ml Alpro mandulaital (30607)
  • 4 evőkanál Biorganik citromlé (52460)
  • 4 csepp Herby’s BIO citrom fűszercsepp (57585)
  • 3 evőkanál Biorganik datolyaszirup (46002)
  • 150 g it’s us Naturbit gluténmentes zabpehelyliszt (57772)
  • 200 g it’s us Mimen vaníliás sütemény lisztkeverék (38725)
  • 1 csapott teáskanál Haas natural gluténmentes sütőpor (17682)
  • 1 csipet Benefitt fehér himalája só (34447)
  • 100 g friss áfonya

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. A kókuszolajat olvaszd fel vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben. Amikor felolvadt add hozzá a mandulaitalt, a citromlevet, a citrom fűszercseppet, és a datolya szirupot. Külön keverőtálba szitáld össze a zabpehelylisztet, a lisztkeveréket, a sütőport és a csipet sót. A folyékony alapanyagokat keverd hozzá a száraz alapanyagokhoz. Ügyelj rá, hogy a keverék csomómentes legyen. Óvatosan forgasd bele a friss áfonyát. Hagyd 10 percig pihenni a tésztát. Evőkanállal adagold muffinformába a keveréket. A recept alapján 12 muffint fogsz kapni. Süsd a muffinokat előmelegített sütőben 20-25 percig, majd tűpróbával ellenőrizd, hogy kellően átsültek-e.

Szerző:
Pfuscher Kinga
dietetikus, Pécs