Hozzávalók egy kisebb tepsihez:

  • 340 g Schär Mix It Farina liszt keverék (38448)
  • 1 csapott evőkanál Biomenü útifűmaghéjliszt (58590)
  • Csipet Benefitt finomszemcséjű himalája só (34449)
  • 60 g Naturmind porcukor nádcukorból (47475)
  • ½ csomag Haas Natural gluténmentes instant élesztő (37105)
  • 1 teáskanál Haas Natural gluténmentes sütőpor (17682)
  • 200 g Alsan növényi margarin (53574)
  • 80 ml The Bridge rizsital (20767)
  • 3 csepp Herby’s narancsfűszercsepp (57598)
  • 2 evőkanál Naturfood lenmag (14864) darálva + 4 evőkanál víz

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 180 g Kalifa étkezési dióbél, darálva (38571)
  • 120 g Naturmind porcukor nádcukorból (47475)
  • ½ bio citrom reszelt héja
  • 250 g Szafi Free kajszibarack-szőlő lekvár
     

Hozzávalók a mázhoz:

  • 200 g Torras étcsokoládé (54593)
  • 1 evőkanál Trigramm kókuszzsír (52842)

 

Elkészítése:
Áztass be 2 evőkanál őrölt lenmagot 4 evőkanál langyos vízbe és amikor megkocsonyásodott használd úgy, mintha tojás lenne. A lisztet keverd össze útifűmaghéjjal, sütőporral, instant élesztővel, porcukorral, egy csipet sóval, majd morzsold el a margarinnal. Add hozzá a 80 ml zabtejet, lenmagtojást, pár csepp narancsfűszercseppet. Dolgozd össze a tésztát, majd oszd 3 részre. Pihentesd 20 percig letakarva. Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra. A darált diót keverd össze porcukorral és ½ citrom reszelt héjável. A tésztát lisztezett felületen gyúrd át, majd oszd 3 részre és egyesével nyújtsd ki őket (kb. 20x25 cm méretűre).Simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg a lekvár felével és szórd meg a diós keverék felével. Erre újabb réteg vékony tészta jön, majd lekvár és cukros dió. Borítsd a tetejére az utolsó réteg tésztát, amit szurkálj meg alaposan villával. Előmelegített sütőben 35 perc alatt süsd készre. Tűpróbát követően vedd ki a sütőből és hagyd teljesen kihűlni. 
A csokimázhoz a csokoládét vízgőz felett olvaszd fel és adj hozzá 1 evőkanál kókuszzsírt, hogy szép fénye legyen. Csorgasd a csokimázt a kihűlt zserbóra és simítsd el egy spatulával egyenletesen. Hagyd teljesen kihűlni, és amikor a csokoládé teljesen megszilárdult szeleteld fel. Lehetőleg ezt már egy nappal a karácsonyi vacsora előtt készítsd el, ugyanis a zserbó másnap a legfinomabb!

 

Szerző:

Pfuscher Kinga
dietetikus
Herbaház Pécs