Hozzávalók (kb. 25 db-hoz):

  • 50 g Torras cukormentes étcsokoládé (39941)
  • 0,5 dl (5-6 evőkanál) Delcoco kókusztejszín (45657)
  • 200 g cukrozatlan Maroni gesztenyemassza (57162)
  • 15 g Benefitt Paleo négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (54434)
  • 15 g Alsan növényi margarin (53574)
  • 1 kávéskanál Lakshmi őrölt szerecsendió (26612)
  • 1 kávéskanál Lakshmi őrölt fahéj (23441)
  • 1 kávéskanál Lakshmi őrült szegfűszeg (26951)
  • 1 kávéskanál Lakshmi őrölt gyömbér (17850)
  • Holland kakaópor (53075)

 

Elkészítése:
Gőz felett olvaszd fel az étcsokoládét a margarinnal és a kókusztejszínnel. A gesztenyemasszát keverd ki az édesítőszerrel és a fűszerekkel, majd add hozzá a kihűlt csokikrémet. Pár órára tedd hűtőbe. Amikor már megdermedt a massza, formázz belőle golyókat. Ezután hempergesd bele őket keserű kakaóporba és sütőpapírra helyezve pihentesd még egy pár órát a hűtőben.

 

 

Szerző: 


Süle Alexandra
dietetikus
Herbaház, Budapest Százados út