Hozzávalók (kb. 25 db-hoz):
- 50 g Torras cukormentes étcsokoládé (39941)
- 0,5 dl (5-6 evőkanál) Delcoco kókusztejszín (45657)
- 200 g cukrozatlan Maroni gesztenyemassza (57162)
- 15 g Benefitt Paleo négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (54434)
- 15 g Alsan növényi margarin (53574)
- 1 kávéskanál Lakshmi őrölt szerecsendió (26612)
- 1 kávéskanál Lakshmi őrölt fahéj (23441)
- 1 kávéskanál Lakshmi őrült szegfűszeg (26951)
- 1 kávéskanál Lakshmi őrölt gyömbér (17850)
- Holland kakaópor (53075)
Elkészítése:
Gőz felett olvaszd fel az étcsokoládét a margarinnal és a kókusztejszínnel. A gesztenyemasszát keverd ki az édesítőszerrel és a fűszerekkel, majd add hozzá a kihűlt csokikrémet. Pár órára tedd hűtőbe. Amikor már megdermedt a massza, formázz belőle golyókat. Ezután hempergesd bele őket keserű kakaóporba és sütőpapírra helyezve pihentesd még egy pár órát a hűtőben.
Szerző:
Süle Alexandra
dietetikus
Herbaház, Budapest Százados út