Hozzávalók 8 kosárkához:

  • 1 csomag Dr. Oetker vegán leveles tészta
  • 500 ml Alpro mandulaital, cukormentes
  • 1 csomag Haas Natural vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál Interherb Gurman mauritiusi nádcukor
  • 1 teáskanál Lakshmy masala tea fűszerkeverék


Elkészítése:
A mandulaital felét keverd össze a pudingporral és a masala tea fűszerkeverékkel. A másik felét tedd fel egy lábosban melegedni a barna cukorral. Ha felforrt, keverd bele a pudingporral elkevert mandulaitalt, és főzd amíg besűrűsödik. Ha kész, tedd félre hűlni.

A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületre, és egy pogácsa szaggató segítségével szúrj karikákat (kb. 8) belőle. A kapott kis lapokat tedd szilikon vagy tapadásmentes muffin formába, kézzel igazítsd bele és finoman vagdosd be a szélét, hogy kis fodros kosárka formája legyen. 180 fokosra előmelegített légkeveréses sütőben 10 percig süsd a tésztakosárkákat, töltelék nélkül. Ha letelt, vedd ki a tepsit, 
töltsd meg a kosárkákat a pudinggal és 180 fokon további 10-15 perc alatt süsd szép aranyszínűre a minipitéket.