Hozzávalók 23 cm átmérőjű piteformához:

  • 380 g Benefitt mandulaliszt
  • 45 g Trigramm kókuszliszt
  • 25 g Benefitt cukorhelyettesítő 4 x édesebb
  • 1 csipet Benefitt rózsaszín finom himalája só
  • 1 csomag Haas Natural sütőpor
  • 2 teáskanál Naturmind konjakliszt
  • 190 g Alsan növényi margarin, hidegen
  • 2 teáskanál Chef almaecet
  • 1 nagyobb tojás


Hozzávalók a töltelékhez:

  • 2 teáskanál Naturmind konjakliszt
  • 40 g Benefitt cukorhelyettesítő 4 x édesebb
  • 2 üveg Paleok magozott meggybefőtt
  • 2 evőkanál Biorganik bio 100% citromlé
  • 1 csapott teáskanál Fűszerész őrölt ceyloni fahéj
  • 1 kávéskanál Lakshmy őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet Fűszerész őrölt kardamom


A tetejére:

  • 1 db tojás
  • 250 ml Hulala cukor nélküli habalapanyag


Elkészítése
Egy nagyobb tálban keverd össze a tészta száraz hozzávalóit: a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a cukorhelyettesítőt, a csipet sót, sütőport és a konjaklisztet. Ezután keverd hozzá az apró kockákra vágott hideg margarint. Hideg kézzel morzsold el a margarint a lisztes keverékkel. Üss bele egy nagyobb tojást, és add hozzá az almaecetet. Dolgozd össze a tésztát, de legyél minél gyorsabb, ne melegedjen fel jelentősen a tészta a kezedtől. A kész tészta gombócot vágd két részre, egy kissé nagyobbra és egy kissé kisebbre. Csomagold be frissentartó fóliába és helyezd a hűtőbe 45 percre. 

A konyhapultra teríts ki egy sütőpapírt, tedd rá a nagyobb tészta darabot, helyezz rá még egy sütőpapírt és a két sütőpapír között nyújtsd ki a tésztát kb. 30 cm átmérőjűre. A kinyújtott tésztát rakd vissza a hűtőbe további 30 percre. Amíg pihen tészta, készítsd el a tölteléket. A konjaklisztet keverd el a cukorhelyettesítővel. 
Szűrd le a meggybefőttet, de a levéből tarts meg kb. 2,5 dl mennyiséget a gyümölcsöt pedig egyelőre tedd félre. 1,5 dl meggylevet kezdj el melegíteni egy közepes méretű lábosban. A maradék 1 dl meggylébe keverd bele a konjakliszt-cukorhelyettesítő keverékét. Amint sikerült csomómentesre keverni a keveréket, öntsd hozzá a már forrásban levő meggyléhez. Ízesítsd citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel, kardamommal. Folyamatos kevergetés mellett főzd kb. 3 percig. Keverd hozzá a gyümölcsöt is, majd hagyd kihűlni. 

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vedd elő a hűtőből a kisebb tésztagombócot. Két sütőpapír segítségével nyújts ki ezt a tésztát is kb. fél cm vastagságúra. Vedd le a sütőpapírt és vágj 1,5 centiméter vastagságú csíkokat a tésztából. Vedd elő a hűtőből a kinyújtott tésztát és helyezd bele egy kilisztezett, 23 cm átmérőjű pitesütő formába. Igazítsd el, nyomkodd bele a formába és vágd le az esetlegesen kilógó részeket. Kanalazd a meggytöltelék sűrűjét a pitetésztára. Ügyelj, hogy felesleges folyadék ne kerüljön bele. A pite tetejét dekoráld a tésztacsíkokkal rács formában. Kend meg a tetejét felvert tojással, majd az előmelegített sütőben süsd készre 45 perc alatt. Amikor szép aranybarna, vedd ki és hagyd egy kicsit kihűlni. Cukormentes tejszínhabbal tálald.