Hozzávalók 4 személyre • A pörkölthöz

  • 1 kg báránycomb 
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv Rosso Gargano kockázott paradicsom
  • 4 evőkanál Extraszűz hidegen sajtolt prémium görög olívaolaj
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 2 teáskanál Íz-Tár pörkölt fűszerkeverék
  • 2 dl Dialbrodo húsleves alaplé
  • 3 db Lakshmy babérlevél
  • 4-5 egész Lakshmy feketebors
  • 2 teáskanál Fitodry őrölt pirospaprika, csemege
  • 50 g Kalifa darált dió
  • Benefitt parajdi só


A kukoricakenyérhez:

  • 100 g Nett Food kukoricadara
  • 150 g Love Diet kukoricaliszt
  • 25 g Alsan növényi margarin
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál Benefitt parajdi só
  • 1 teáskanál Haas Natural sütőpor 
  • 1 teáskanál Benefitt szódabikarbóna
  • 2,5 dl tej
  • 1 csipet Interherb Gurman mauritiusi nádcukor


Elkészítése:
Első lépésként készítsd el a kukoricakenyeret. Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, egy másikban a folyékony alapanyagokat (a margarint olvasztva ehhez adjuk hozzá). Keverd össze a két tál tartalmát, formázz a tésztából zsemle méretű kenyérkéket, majd kilisztezett tepsiben 200 fokon 20 perc alatt süsd készre.
A pörkölthöz vágd apróra a vöröshagymát és a fokhagymát, majd olívaolajon dinszteld üvegesre. Add hozzá a kockázott báránycombot, majd kevergesd, amíg kifehéredik. Ekkor húzd le a tűzről és add hozzá az őrölt pirospaprikát és a darabolt paradicsom konzervet. Tedd vissza a tűzre, keverd alaposan össze, és öntsd fel 2 dl száraz vörösborral és 2 dl húsalaplével. Add hozzá a pörkölt fűszerkeveréket, az egész feketeborsot és a babérlevélet. Szükség esetén sózd meg. Mikor már puha a hús, adj hozzá 50 g darált diót és főzd együtt további 10-15 percig.