Hozzávalók 6 személyre:
- 35 g Love Diet Édes Négyes
- 90 g Alsan növényi margarin
- 100 g Dia-Wellness csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék
- 40 g Biorganik kókuszliszt
- 130 ml tej
- 2 evőkanál Tutti Holland kakaópor
- 1 csomag Haas Natural sütőpor
- 1 db tojás
A meggyszószhoz:
- 650 g fagyasztott meggy
- 1 mokkáskanál Lakshmy fahéj
- 2 evőkanál Love Diet Édes Négyes
- 1 púpos teáskanál Benefitt zselatin
- 1 dl langyos víz
A mascarpone krémhez:
- 250 g mascarpone
- 240 g habtejszín
- 140 g Szafi Reform eritrit porcukor
- 1 csomag Dr. Oetker vanillin zero
A díszítéshez:
- kb. 50 g Torrás étcsokoládé hozzáadott cukor nélkül
Elkészítése:
- Béleld ki sütőpapírral egy kisebb tepsi alját és melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
- A piskótához keverd össze a szénhidrátcsökkentett lisztet, a kókuszlisztet és a sütőport, szitáld hozzá a kakaóport. Habosítsd ki a lágy, enyhén olvadt margarint a cukorhelyettesítővel és add hozzá a tejet és a tojást.
- Keverd hozzá a száraz összetevőket, míg sima állagú keveréket kapsz.
- Simítsd bele a keveréket a kibélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd 15-20 percig.
- Rakd félre, amíg elkészíted a szószt és a krémet.
- A szószhoz kezd el forralni a meggyet. Ízesítd a cukorhelyettesítővel és a fahéjjal, majd lassú tűzön főzd 10 percig.
- A zselatint hagyd megduzzadni 1 dl langyos vízben, majd keverd a meggyhez. Hűtsd ki teljesen.
- Egy közepes tálban verd fel a habtejszínt a porcukorhelyettesítővel és a vanillin zéróval.
- Egy másik tálban habverővel keverd ki a mascarponét, hogy lágyabb állagú legyen, majd keverd simára a tejszínhabbal. Ne keverd túl.
- A piskótából tépkedj apró darabokat és szórd a pohár aljára. Ezután egy mascarpone krém réteg következik, majd egy meggy szószos réteg.
- Még egyszer rétegezd a desszert elemeit: piskóta, mascarpone krém, és meggy szósz.
- A tetejére mascarpone krémet tegyél és szórd meg étcsokoládé reszelékkel.
Fogyasztás előtt hűtsd be.