Krémes és citromos - a fava rögtön a kedvenced lesz! Ez a mindenmentes mártogatós olcsó, tápláló, és könnyen elkészíthető!
Hozzávalók:
200 g sárgaborsó
600 ml víz
1 babérlevél
1 vöröshagyma, szeletelve
1 gerezd fokhagyma
fél-1 citrom leve
100 ml extra szűz olívaolaj
só
fehérbors
A tálaláshoz:
Ízlés szerint sokféleképp tálalható: olívaolajon kívül kapribogyó vagy kalamata olajbogyó, kakukkfű vagy oregano, nyers vagy pirított hagyma és füstölt paprika is adható hozzá.
Elkészítése:
Olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, és keverjük össze.
Adjuk hozzá a sárgaborsót, a vizet, sót, borsot és a babérlevelet. Főzzük puhára a sárgaborsót.
Vegyük ki a babérlevelet, erre már nem lesz szükség. Villával vagy botmixerrel pürésítsük a borsót.
Adjuk hozzá a citromlevet, majd kóstoljuk meg, elég sós és citromos-e.
Tálaljuk ízlésünk szerint!
Kenhetjük kenyérre, tekerhetjük lapkenyérbe, vagy mártogatósnak is kiváló!