Hozzávalók egy 22 centiméteres pite formához:
A pite alaphoz:
- 210 g Schar Spekulatius fűszeres keksz, ledarálva
- 8 evőkanál Naturale vaj ízű növényi alapú készítmény
A töltelékhez:
- 450 g sült sütőtök
- 100 g Biorganik világos nádcukor
- 1 csomag Haas vaníliás cukor
- 3 tojás
- 120 ml Kara UHT kókuszkrém
- 2 evőkanál Benefitt útifűmaghéj
- 30 g Naturale vaj ízű növényi alapú készítmény
- 1 mokkáskanál Lakshmy őrölt fahéj
- Késhegynyi Lakshmy őrölt gyömbér
- Csipet Lakshmy őrölt szerecsendió
- Csipet Lakshmy őrölt szegfűszeg
- Csipet só
A díszítéshez:
- 240 ml habtejszín
- 150 g tejföl
- 3 evőkanál porcukor nádcukorból
Elkészítése:
Keverd össze alaposan a darált kekszet és az olvasztott vajat. Oszlasd el egyenletesen egy 22 centiméteres pite forma aljába. Nyomkod az aljára és nyomkodd fel a piteforma oldalára is. Ameddig elkészíted a tölteléket, rakd hűtőbe.
Egy késes aprítóban pürésítsd a sült sütőtököt. Keverd hozzá a cukrot. Egyenként add hozzá a tojásokat és egy habverő segítségével alaposan keverd össze. Ezután keverd hozzá a többi hozzávalót, ízesítsd a fűszerekkel. Keverd simára a krémet. Öntsd rá a hűtőből kivett keksz alapra. Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 40 perc alatt készre. Tedd félre, hagyd teljesen kihűlni. Néhány órát pihentesd a hűtőben.
A hideg habtejszínt verd fel kemény habbá és óvatosan forgasd bele a kikevert tejfölt, porcukrot. Tálalás előtt a kihűlt pitét díszítsd a habbal, majd hintsd meg kevéske fahéjjal