Részletes termékinformáció
A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez.
- A C-vitamin fokozza a vas felszívódását, hozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez és ezen keresztül az erek, a bőr, a fogak, a fogíny, a porcok és a csontok normál állapotának fenntartásához.
- A csipkebogyó termésben legendásan sok a C-vitamin, de van még benne A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamin is.
- A hibiszkusz sok C-vitamint, 15-30 % szerves savat (pl. alma-, citrom-, aszkorbin- és gyümölcssavat) poliszacharidokat és flavonoidokat (pl.: kvercetin), valamint: B1-, B2-, B3-, B6-, D-provitamin és számos ásványi anyagot és nyomelemet (pl. kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, nátriumot, cinket, szelént, vasat, krómot, mangánt) tartalmaz.
A nátha- és influenzaszezon, illetve a hétköznapi helytállás növelése érdekében is érdemes a szervezetünket támogatni és az immunrendszerünket erősíteni, hogy elkerüljük a legyengülést.
Összetevők:
C-vitamin (L-aszkorbinsav) (80%), csipkebogyó hús (10%), hibiszkusz virág (10%)
Allergének:
Nyomokban búzafüvet, rozskorpát, zabfüvet, zellergyökeret, mustármagot, spenótot és zöldkagylót tartalmazhat.
Napi adag tartalma (4 mérőkanál): RDA*%
C-vitamin 800mg 1000%
*RDA: felnőttek számára ajánlott napi bevitel %-ba
Felhasználási javaslat:
4 púpozott mérőkanál (1000mg) porkeverék, 2,5 dl folyadékban elkeverve (gyümölcslébe, langyos teába, limonádéba)
Fogyasztási javaslat:
Igya akár egésznap! Keverjen el ízlésének megfelelő mennyiségű port, vagy 1 teáskanálnyit egy másfél literes palackban vízzel vagy a kedvenc, langyos teájával és egész nap iszogathatja. Ezzel is támogatva a szervezetét és teljesítőképességét.
A por állagú aszkorbinsav előnye, hogy könnyen oldható, belekeverhető különböző italokba – gyümölcslevekbe, langyos teába, limonádéba -, a bátrabbak ételekbe is.
Magát a csipkebogyótermést sem, és a csipkebogyóhús port sem szabad forrázni, mert a C-vitamin hő hatására (60C felett) elbomlik.
A hibiszkusz virág kellemesen savanykás ízű, szomjoltó, ami nagyon jó hatással van az emésztőrendszerre is.
Forrás: gyártó/forgalmazó, 2023