Részletes termékinformáció
A bodorrózsa (Cistus Incanus) egy sokoldalú gyógynövény, gyógytea alapanyag, amelyet a természet gyógyító- és szépítőszereként is ismerhetünk, elsősorban Görögországban őshonos növény.
Mit tudhatunk a növényről?
A mediterrán területeken sok helyen nagymértékben elterjedt bodorrózsát, a népgyógyászat évszázadok óta használja Olasz-, Spanyol-, Görög-, és Törökországban.
Láz, hasmenés és különböző bőrbetegségek, fekélyek (pl. gyomor), reuma kezelésére, valamint gyulladáscsökkentőként és görcsoldóként alkalmazták a népi gyógyászatban leggyakrabban.
- A teakészítés ajánlati módjai:
- Virágokból, levelekből, füvekből álló teák esetén 1 csésze teához (2,5dl) egy csapott evőkanálnyi anyagot tegyünk, öntsük rá a forrásban lévő vizet, majd 5 perc után szűrjük le.
- Gyökerekből, kérgekből, termésekből és magvakból álló teák esetén 2,5dl forró vízben 5 percig főzzük az egy csapott evőkanálnyi növényi anyagot, majd leszűrjük.
- Egyéb növényi anyagokból vagy hőre érzékeny anyagból álló teákat 1 csapott evőkanál mennyiségben csészébe téve kézmeleg vízzel leöntjük, lefedjük és legalább 5 órás áztatás után leszűrjük.
A teakészítés ajánlati módja: 1.
Összetevők: bodorrózsa levél
Alkalmazás:
Fogyasztása nem kockázatos. A több évszázados használat során allergiáról, kellemetlen mellékhatásokról nem számoltak be.
Teakészítés: 3g herbát 250ml forró vízhez adunk. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
Ajánlott fogyasztás: egy csészével, több alkalommal naponta.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Származási hely: Magyarország
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023. január