A fekete fokhagymás akácméz egyedi ízvilága és számos egészségügyi előnye miatt egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A fekete fokhagyma egy igazi különlegesség, melynek az alapja a friss fehér fokhagyma, amit szabályozottan magas hőmérsékleten, valamint nagy páratartalom mellett melegítenek, így fizikai és kémiai tulajdonságai változnak, aminek jóvoltából növekedésnek indul a benne található antioxidáns és egyes vegyületek mennyisége.
A fermentálás során nagyon sok értékes hatóanyag átalakul a fokhagymában, így a népi gyógyászati tapasztaltok alapján, kifejezetten pozitív hatást gyakorolhat az immunrendszer működésére, a szív és a keringési rendszer egészségére valamint a normál koleszterinszint fenntartására.
A méz fontossága ugyancsak jelentős, hiszen számos jótékony élettani hatással rendelkezik. Köztudott, hogy az egyik legjobb természetes megoldás a meghűlések esetén. Kedvező hatása lehet az izomzat, a szív és az emésztőrendszer működésére. Az antioxidánsokon kívül még különböző vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz a méz.
A fekete fokhagyma mézzel egy izgalmas és ízletes lehetőség az egészséges életmód szempontjából.
Írta:
Domonkos István
a Domi Fokhagyma Kft. ügyvezető igazgatója