Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortaformához:
- 50 g Kalifa étkezési dió darálva vagy aprítva
- 300 g sárgarépa reszelve
- 4 nagyobb tojás
- 40 g LOVE DIET Édesnégyes édesítőszer
- 30 g Szafi Reform vaníliás eritrit
- 100 g Koko tejmentes görög kókuszgurt
- 130 g LOVE DIET kókuszolaj
- 3 csepp HERBY’S BIO narancsos fűszercsepp
- 60 g Benefitt kókuszliszt
- 170 g Benefitt mandulaliszt
- 1 csomag HAAS Natural sütőpor
- 1 csipet Benefitt fehér finom himalája só
- 1 mokkáskanál Lakshmi őrölt fahéj
- 1 késhegyni Lakshmi őrölt gyömbér
- 1 késhegyni Lakshmi őrölt kardamom
Hozzávalók a krémhez:
- 250 g Schlägfix mascarpone jellegű krém
- 100 g Alsan margarin
- 80 g DIA-Wellness porcukor helyettesítő
- 1 evőkanál SZafi Reform vaníliás eritrit
- 200 ml Kara UHT kókuszkrém
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 C°-ra. Béleld ki a tortaforma alját sütőpapírral, majd a forma oldalait kend ki zsiradékkal és tedd félre, amíg összeállítod a tésztát. A diót daráld le, vagy akár fel is apríthatod kisebb darabokra, hogy a tésztában legyen egy kis ropogós textúra. A sárgarépát tisztítsd meg, majd kis lyukú reszelőn reszeld le. Konyhai robotgéppel közepes-nagy sebességen keverd habosra a tojásokat az édesítővel és a vaníliás eritrittel. Keverd bele a joghurt helyettesítőt, olvasztott kókuszolajat és ízesítsd 3 csepp narancs fűszercseppel. A kókuszolajat csak annyira melegítsd fel, hogy könnyen bele tudd keverni a tésztába, azonban a tojásfehérjét ne csapja ki. Egy másik tálban szitáld össze a kókuszlisztet, a mandulalisztet, és add hozzá a fűszereket, a sütőport és egy nagyobb csipet sót. Keverd össze a száraz hozzávalókat a nedves összetevőkkel, majd add hozzá a darált vagy aprított diót és a reszelt sárgarépát. Alaposan keverd össze a tésztát. Öntsd a kibélelt tortaformában a tésztát és 40 perc alatt süssd készre a süteményt előmelegített sütőben. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e. A kész tésztát rakd félre, és hagyd teljesen kihűlni. Keverd habosra a mascarpone helyettesítőt a puha margarinnal egy kézimixer segítségével. Add hozzá a vaníliás eritritet és a porcukorhelyettesítőt. Keverd további 3 percig. Ezt követően add hozzá a kókuszkrémet és keverd míg homogén masszát kapsz. Töltsd habzsákba a krémet és díszítsd vele a répatortát. Ha kicsit túl folyós lesz a krém, akkor rakd 15 percre hűtőbe és utána folytasd a díszítést. Megszórhatod reszelt répával vagy reszelt cukormentes csokoládéval.
Szerző:
Pfuscher Kinga
dietetikus
Herbaház, Pécs