Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortaformához:

  • 50 g Kalifa étkezési dió darálva vagy aprítva 
  • 300 g sárgarépa reszelve
  • 4 nagyobb tojás 
  • 40 g LOVE DIET Édesnégyes édesítőszer
  • 30 g Szafi Reform vaníliás eritrit 
  • 100 g Koko tejmentes görög kókuszgurt  
  • 130 g LOVE DIET kókuszolaj
  • 3 csepp HERBY’S BIO narancsos fűszercsepp
  • 60 g Benefitt kókuszliszt 
  • 170 g Benefitt mandulaliszt 
  • 1 csomag HAAS Natural sütőpor 
  • 1 csipet Benefitt fehér finom himalája só 
  • 1 mokkáskanál Lakshmi őrölt fahéj 
  • 1 késhegyni Lakshmi őrölt gyömbér
  • 1 késhegyni Lakshmi őrölt kardamom

Hozzávalók a krémhez:

  • 250 g Schlägfix mascarpone jellegű krém 
  • 100 g Alsan margarin 
  • 80 g DIA-Wellness porcukor helyettesítő 
  • 1 evőkanál SZafi Reform vaníliás eritrit 
  • 200 ml Kara UHT kókuszkrém 

 

 

Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180 C°-ra. Béleld ki a tortaforma alját sütőpapírral, majd a forma oldalait kend ki zsiradékkal és tedd félre, amíg összeállítod a tésztát. A diót daráld le, vagy akár fel is apríthatod kisebb darabokra, hogy a tésztában legyen egy kis ropogós textúra. A sárgarépát tisztítsd meg, majd kis lyukú reszelőn reszeld le. Konyhai robotgéppel közepes-nagy sebességen keverd habosra a tojásokat az édesítővel és a vaníliás eritrittel. Keverd bele a joghurt helyettesítőt, olvasztott kókuszolajat és ízesítsd 3 csepp narancs fűszercseppel. A kókuszolajat csak annyira melegítsd fel, hogy könnyen bele tudd keverni a tésztába, azonban a tojásfehérjét ne csapja ki. Egy másik tálban szitáld össze a kókuszlisztet, a mandulalisztet, és add hozzá a fűszereket, a sütőport és egy nagyobb csipet sót. Keverd össze a száraz hozzávalókat a nedves összetevőkkel, majd add hozzá a darált vagy aprított diót és a reszelt sárgarépát. Alaposan keverd össze a tésztát. Öntsd a kibélelt tortaformában a tésztát és 40 perc alatt süssd készre a süteményt előmelegített sütőben. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e. A kész tésztát rakd félre, és hagyd teljesen kihűlni. Keverd habosra a mascarpone helyettesítőt a puha margarinnal egy kézimixer segítségével. Add hozzá a vaníliás eritritet és a porcukorhelyettesítőt. Keverd további 3 percig. Ezt követően add hozzá a kókuszkrémet és keverd míg homogén masszát kapsz. Töltsd habzsákba a krémet és díszítsd vele a répatortát. Ha kicsit túl folyós lesz a krém, akkor rakd 15 percre hűtőbe és utána folytasd a díszítést. Megszórhatod reszelt répával vagy reszelt cukormentes csokoládéval. 

 

Szerző:

Pfuscher Kinga 
dietetikus
Herbaház, Pécs