A Demeter a legrégebbi és egyben legszigorúbb, nemzetközileg elismert német bio minősítés, mely 1928-ban jelent meg a biodinamikus gazdálkodásból származó termékek jelölése céljából. A Demeter a biodinamikus csúcsminőséget jelöli: azaz a legjobb élelmiszereket, mellyel ember táplálkozhat – nevét a földművelés és a termékenység görög istennőjéről kapta.
A biodinamizmus, a bios és a dinamika az élet és a mozgás szavakból áll, és maga a gazdálkodás is a változások, ritmusok és ciklusok követésén alapul. A gazdaságot, mint organizmust szemléli és figyelembe veszi a táj alkotóelemeit és összefüggéseit. Szemléletében és gyakorlati szigorúságában az egyik legkövetkezetesebb és legelőrehaladottabb ökológiai gazdálkodási mód.
A Demeter előírások nemcsak kizárják a szintetikus szerek és kémiai növényvédő szerek használatát a növénytermesztésben, vagy a mesterséges adalékok használatát a feldolgozásban, hanem megkövetelik a termőtalajban és élelmiszer alapanyagokban zajló életfolyamatok erősítését és támogatását. Ehhez az állattenyésztés, és a nagyon is speciális, biodinamikus eljárások, köztük a trágyakezelés alkalmazása is hozzájárul.
A Demeter irányvonala messze felülmúlja az EU által előírt alapszabványt. Rendszeres, független ellenőrzések biztosítják a következetes megvalósítást.
Nem csoda tehát, hogy aki a Demeter minőség mellett teszi le a voksát, a lehető legjobbat teszi nemcsak magával, hanem a környezetével minden értelemben!
Itt az idő, hogy Te is megtapasztald a biodinamikus csúcsminőséget!
Próbáld ki a mennyeien finom Demeter minősítésű Voelkel leveket bit.ly/29colAJ!