Hozzávalók 4 adagra:
- 2 evőkanál Trigramm kókuszzsír (52842)
- 1 teáskanál Lakshmi enyhe madras curry (17865)
- ½ teáskanál Lakshmi őrölt kömény (26949)
- 1 szál újhagyma
- 1 nagyobb cukkini
- 300 ml zöldségalaplé
- 150 g friss spenót
- 400 ml Kara UHT kókuszkrém (48711)
- 2 evőkanál Biorganik rizskása (50458)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Egy nagyobb lábosban melegítsd fel a kókuszolajat. Add hozzá a fűszereket és folyamatos kevergetés mellett pirítsd 1 percig. Keverd bele a felaprított újhagymát és a megtisztított, kockákra vágott cukkinit. Ízesítsd sóval, borssal, majd fedd le az edényt és lassú tűzön párold 5 percig a zöldségeket. Add hozzá a zöldségalaplevet és főzd további 10 percig. Keverd bele a spenótot és forrald 2-3 percig. A kókusztejszínbe keverd csomómentesre a 2 evőkanál rizskását. Vedd le a tűzről a levest és turmixold simára. Turmixold bele a kókusztejszínt. Tedd vissza a tűzre a levest és forrad további 2 percig. Tálald a krémlevest ízlés szerint melegen vagy hidegen fokhagymás krutonnal.
Szerző:
Pfuscher Kinga
dietetikus, Pécs