Egy lekvár akkor igazán jó, ha a gyümölcsök valódi íze dominál benne és szeretettel készül, hazai alapanyagokból. Ilyenek a GabiJó lekvárok is, melyek ráadásul csökkentett cukor- és energiatartalommal rendelkeznek!

 

Hozzávalók: 
• 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt 
• 100 g finomliszt 
• 100 g vaj/margarin 
• 80 g xilit 
• 1 citrom reszelt héja 
• 1 tojás (elhagyható) 
• 1 tk. fahéj 
• csipet só 
• 3 ek. GabiJó Levendulás meggy-málna lekvár 
• 350 g magozott meggy 
• 2 ek. finomliszt 
• 2 ek. xilit 
• csipet fahéj 


Elkészítés: 
A vajat/margarint elmorzsolom a liszttel, és összegyúrom a tésztát a többi hozzávalóval, 1-2 órára hűtőbe teszem pihenni. 
A lecsöpögtetett meggyet összekeverem a liszttel, xilittel és fahéjjal. A tésztát kinyújtom, megkenem a levendulás meggy-málna lekvárral, és ráhalmozom a meggyes tölteléket. Felhajtogatom a szélét, lekenem felvert tojással. 
200 fokon kb 30 percig sütöm. Tálalás előtt poreritrittel meghintem. 
 

Bodolai Mirtill receptje

 

A Gabijó lekvárt ITT vásárolhatod meg hozzá.

Teljes kiőrlésű tönkölylisztjeink közül ITT válogathatsz.

A xilitet ITT találsz.

A többi Gabijó lekvár és reggeliző pehely közül IDE kattintva vásárolhatsz.