Egy lekvár akkor igazán jó, ha a gyümölcsök valódi íze dominál benne és szeretettel készül, hazai alapanyagokból. Ilyenek a GabiJó lekvárok is, melyek ráadásul csökkentett cukor- és energiatartalommal rendelkeznek!
Hozzávalók:
• 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
• 100 g finomliszt
• 100 g vaj/margarin
• 80 g xilit
• 1 citrom reszelt héja
• 1 tojás (elhagyható)
• 1 tk. fahéj
• csipet só
• 3 ek. GabiJó Levendulás meggy-málna lekvár
• 350 g magozott meggy
• 2 ek. finomliszt
• 2 ek. xilit
• csipet fahéj
Elkészítés:
A vajat/margarint elmorzsolom a liszttel, és összegyúrom a tésztát a többi hozzávalóval, 1-2 órára hűtőbe teszem pihenni.
A lecsöpögtetett meggyet összekeverem a liszttel, xilittel és fahéjjal. A tésztát kinyújtom, megkenem a levendulás meggy-málna lekvárral, és ráhalmozom a meggyes tölteléket. Felhajtogatom a szélét, lekenem felvert tojással.
200 fokon kb 30 percig sütöm. Tálalás előtt poreritrittel meghintem.
Bodolai Mirtill receptje
A Gabijó lekvárt ITT vásárolhatod meg hozzá.
Teljes kiőrlésű tönkölylisztjeink közül ITT válogathatsz.
A xilitet ITT találsz.
A többi Gabijó lekvár és reggeliző pehely közül IDE kattintva vásárolhatsz.