Készítsd el a népszerű Dubai csoki torta verzióját - cukor hozzáadása nélkül!

 

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:

A házi Kadayif tésztához:

  • 90 g Eccofood Tönköly Fehérliszt
  • 100 g Dénes Natura Kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál Benefitt Cukorhelyettesítő 4x Erősségű
  • 1 csipet Benefitt Fehér Finom Himalája Só
  • 1 evőkanál Biogold Napraforgó Sütőolaj
  • 240 ml víz
     

A csokoládés piskótához:

  • 65 g Benefitt Cukorhelyettesítő 4x Erősségű
  • 155 g Eccofood Tönköly Fehérliszt
  • 50 g Fortuna Holland Kakaópor
  • 1 csomag Haas Natural Sütőpor
  • 1 mokkáskanál Lakshmy Őrölt Fahéj
  • Késhegynyi Lakshmy Bourbon Vanília Por
  • 1 csipet Benefitt Fehér Finom Himalája Só
  • 110 g Biogold Napraforgó Sütőolaj
  • 180 g The Bridge Gluténmentes Zabital
  • 1 db nagyobb tojás
     

A fehércsokoládés pisztácia krémhez:

  • Házi készítésű Kadayif tészta (fent)
  • 110 g Alsan Margarin
  • 180 g Torras Fehércsokoládé Hozzáadott Cukor Nélkül
  • 2 evőkanál Biogold Napraforgó Sütőolaj
  • 180 g Grapoila Gourmet Pisztáciakrém
     

A csokoládé krémhez:

  • 360 g Hulala Cukormentes Habalapanyag
  • 20 g Dia-Wellness Porcukorhelyettesítő
  • 300 g Torras Főzőcsokoládé hozzáadott Cukor Nélküli 52%

Továbbá: 1 csomag Kalifa Pisztácia Hántolt Natúr

 

Elkészítés:

Először készítsd el a Kadayif tésztát. Egy közepes tálba keverd össze a száraz összetevőket: a tönköly lisztet, a kukoricakeményítőt, a cukorhelyettesítőt és a csipet sót. Add hozzá az olajat, a vizet és keverd simára. A tésztát öntsd át egy habzsákba. Hogy elkerüld az esetleges csomókat, szűrd át a tésztát egy szűrőn. Egy tapadásmentes serpenyőt melegíts fel alacsony lángon. A habzsák végét vágd le, viszont ügyelj rá, hogy kicsike legyen a lyuk, így vékony tésztát tudsz készíteni. A tésztát nagyon óvatosan kezd el nyomni a serpenyőre vékony csíkban. Cikk-cakk mozdulatokkal haladj a serpenyő egyik oldalától a másik oldaláig. Amint a tészta a forró serpenyőbe kerül, azonnal megsül és ropogós, aranybarna szálak fognak képződni. Egy spatula segítségével óvatosan vedd ki a serpenyőből a kész Kadayif tésztát. Tedd egy tányérra hűlni. Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes tészta el nem fogy. 

Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra, vajazz ki és lisztezz be egy 22 cm-es csatos tortaformát. Keverd össze a száraz összetevőket: a cukorhelyettesítőt, a tönkölylisztet, a kakaóport, a sütőport, a fahéjat, a vaníliaport és a csipet sót. Add hozzá az olajat, a tejhelyettesítőt, és a tojást. Keverd simára a keveréket. Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, majd süssd készre az előmelegített sütőben 35-40 perc alatt. 

Közben az elkészített Kadayif tésztát aprítsd fel kisebb darabokra és kézzel forgasd át, hogy ne ragadjanak össze a szálak. Egy nagyobb serpenyőben kisebb lángon olvaszd fel a margarint majd, amikor kellően meleg lett, add hozzá a Kadayif tésztát és pirítsd aranybarnára. Ne kapkodd el a folyamatot, egy villával folyamatosan kevergesd át, próbáld szétválasztani a szálakat. Ha kész, rakd át egytálba és hagyd kihűlni.

Egy másik tálban olvaszd fel a fehércsokoládét, majd add hozzá a pisztáciakrémet, az olajat és keverd alaposan össze. Hagyd kihűlni, amíg kissé besűrűsödik (Nutella állagúra). Ne rakd a hűtőbe, mert ott megkeményedhet. Add hozzá a pirított Kadayif tésztát a pisztáciás krémhez, és jól keverd össze. 

A Hulalát verd kemény habbá. Add hozzá a porcukorhelyettesítőt és az olvadt főzőcsokoládét. Addig keverd, míg homogén krémet nem kapsz. Hűtőszekrényben pihentesd. 

A torta összeállítását végezheted akár másnap, vagy még az nap néhány óra elteltével. A csokikrémet vedd ki a hűtőből és hagyd szobahőmérsékleten kicsit felmelegedni. Vágd a csokis piskótát kettő egyenlő részre. Az alsó tortaréteget helyezd a tortatálra a másikat pedig tedd egyelőre félre. A csokoládé krémet töltsd egy habzsákba. A piskótára nyomj körbe egy magas szegélyt a csokoládé krémből, majd középre kanalazd a pisztáciás krémet. A töltelék tetejére rakd a másik piskóta réteget, és kend be a tortát egyenletesen a maradék csokoládé krémmel. Egy spatulával simítsd el a torta felületét. Díszítésként szórd a tetejére aprított pisztáciát. 

 

Szerző: 

Pfuscher Kinga
dietetikus
Herbaház Pécs