Részletes termékinformáció
Sokoldalúan, számos étrendben felhasználható. A tésztát a vegánok mellett az összetett ételérzékenyek is fogyaszthatják.
Összetevők:
rizsliszt (56%), barna rizsliszt (14%), kölesliszt (13%), tápióka keményítő, burgonyapehely, stabilizátor (xantángumi), burgonyarost, cikóriainulin, antioxidáns (E306).
Átlagos tápértékadatok 100g termékben:
Energia: 1473 kJ / 348 kcal
Zsír: 1,3 g
- amelyből telített zsírsavak 0,3 g
Szénhidrát 74.3 g
- amelyből cukrok 0,3 g
Rost: 4,7 g
Fehérje: 7,3 g
Só: 0,08 g
Felhasználási javaslat:
Forrásban lévő vízben 10 percig főzzük.
Recept javaslat:
Csirkés Caprese tészta (4 főre)
- 40 dkg fusili
- 30 dkg csirkemell
- 2 ek olasz fűszerkeverék
- 20 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg reszelt mozzarella
- 2 gerezd fokhagyma
- Só
- Bors
- 4 ek olívaolaj
- 1 marék friss bazsalikom
A sziruphoz:
- 1,5 dl balzsamecet
- 50 g cukor
- 2 ek méz
Egy lábasba tesszük a szirup hozzávalóit. Közepes hőfokon felére redukáljuk, félretesszük. A csirkemellet félbe vágjuk, sóval, borssal, olasz fűszerkeverékkel, olívaolajjal és áttört fokhagymával bedörzsöljük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon, közepes lángon, fedő alatt aranybarnára sütjük. Néhány perccel azelőtt, hogy elkészül, mellé tesszük a félbevágott koktélparadicsomot, gyakran átkeverjük, majd levesszük a tűzről.
Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Egy nagy tálban hozzákeverjük a tésztához a koktélparadicsomot és kevés olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a felszeletelt csirkemellet, meglocsoljuk a balzsamecetes sziruppal, megszórjuk reszelt mozzarellával, és friss bazsalikommal tálaljuk.
Származási ország: Magyarország
Forrás: gyártó/forgalmazó 2021. december