Részletes termékinformáció
A chia magos quinoa kása alap segítségével könnyen készíthetünk gluténmentes vegán kását. Az alappor nem tartalmaz hozzáadott cukrot és édesítőszert, így ízlés és diéta szerint egyénileg édesíthető!
Összetevők:
Gluténmentes Quinoa pehely, gluténmentes zabpehelyliszt, kókuszreszelék, aztékzsályamag (Salvia hispanica, azaz chia mag) (7%), természetes vanília aroma, természetes banán aroma, bourbon vanília őrlemény
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Allergének:
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Átlagos tápérték 100 g kása alapban / 1 adag (175 gramm) kész kásában *
Energia: 1808 kJ / 431 kcal - 663 kJ / 158 kcal
Zsír: 14,5 g / 5,7 g
- amelyből telített zsírsavak: 7,3 g / 3,5 g
Szénhidrát: 56,8 g / 25,1 g
- amelyből cukrok: 1,9 g / 3,4 g
- amelyből poliolok: 0 g / 4 g
Rost: 8,8 g / 2,6 g
Fehérje: 13,8 g / 4,3 g
Só: 0,01 g / 0,2 g
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. Alpro kókuszitallal és 4 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszerrel (eritrit+stevia) készítve.
Egy adag kása (175 g) szénhidrát-tartalmából 4 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma.
Felhasználási javaslat:
Hozzávalók (1 adaghoz):
- 30 g Szafi Free Reggeliző CHIA magos QUINOA KÁSA alap;
- 1,5 dl kókusztej (pl. Alpro kókuszital);
- kb. 15 g cukornak megfelelő édesítő (pl. 4-5 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer);
- Friss gyümölcs, vagy aszalványok, magok ízlés és diéta szerint
Elkészítés:
A kását, a vízzel és az édesítővel keverjük ki, majd tegyük fel a tűzre és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Friss gyümölccsel vagy aszalványokkal, magokkal tálaljuk!
A chia mag napi ajánlott fogyasztói mennyisége maximum 15 gramm! - 1 adag kész kása 2 gramm chia magot tartalmaz!
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2017 november