Részletes termékinformáció
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, zsírszegény édes vagy sós palacsinta készíthető a Szafi Free köles alapú palacsinta lisztkeverék segítségével.
Összetevők:
tápiókakeményítő, kölesliszt (31%), hajdinaliszt, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrost), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben / 1 db kész palacsintában (37g)*
Energia: 1500 kJ / 354 kcal - 252 kJ / 60 kcal
Zsír: 1,6 g / 1 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,3 g / 0 g
Szénhidrát: 76,1 g / 0,3 g
- amelyből cukrok: 11,4 g / 0 g
Rost: 4,5 g / 0,7 g
Fehérje: 6,4 g / 1 g
Só: 0 g / 0,1 g
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, édesítés nélkül, sóval készítve.
Felhasználási javaslat:
Palacsinta recept (VEGÁN):
Hozzávalók (5 db palacsintához):
100g Szafi Free palacsinta lisztkeverék; 6g édesítőszer (négyszeres); 1g só; 300g szobahőmérsékletű Alpro mandulaital (esetleg víz)
Előkészítés:
- Melegítsünk fel egy palacsintasütőt.
- Mérjük ki a mandulaitalt, adjuk hozzá a sót és az édesítőt (vagy sós palacsinta esetén csak a sót).
- Majd adjunk hozzá 100 g lisztkeveréket, és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre.
- Pihentessük a masszát 5 percig.
Sütés:
- Fújjuk ki olajjal a palacsintasütőt, majd melegítsük közepes hőfokra.
- Terítsünk el egy adag a tésztát serpenyőben, majd az első oldalát kb. 2 - 2,5 percig, a másik oldalát kb. 0.5 - 1 percig süssük. ( akkor tudjuk fordítani, mikor a tészta széle penderedik )
- Vigyázzunk, hogy ne legyen túlságosan forró a palacsintasütő, mert úgy apró lyukak keletkezhetnek a palacsintatésztán!
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2022 május