Részletes termékinformáció
A lisztkeverékből gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, hozzáadott olajtól mentes piskóta készíthető.
Összetevők:
teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápiókaliszt, kölesliszt, cirokliszt, útifűmaghéjliszt, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav, vanilin kristály, só
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben
Energia 330 kcal / 1400 kJ
Zsír 1,1g
- ebből telített zsírsavak 0,5g
Szénhidrát 70,2g
- ebből cukrok 1,6g
Fehérje 7,2g
Só 0,2g
Piskóta recept (18 cm-es tortához):
Hozzávalók:
- 250 g Szafi Free Világos piskóta lisztkeverék
- 160 g langyos víz
- 35 g 100%-os citromlé
- 70 g por eritrit - vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal.
- Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ezután adjuk hozzá a por állagú édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el.
- Végül adjuk hozzá a piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.
- Előmelegített sütőbe 180 fokon 25 percig süssük alsó-felső sütési funkción.
- Rácson hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté, és töltsük meg a kedvenc tortakrémünkkel, végül tegyük pár órát hűtőbe.
Megjegyzés:
Aki porcukorral készíti, annak kb. 50 g porcukor is elegendő, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Forrás:gyártó/forgalmazó 2016 augusztus