Részletes termékinformáció
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes kelesztés nélküli édes és sós „kelt” tészták készíthetőek a lisztkeverék segítségével, pillanatok alatt. Élelmi rostokban gazdag, így a kiegyensúlyozott étrend méltó alapanyaga lehet.
Összetevők:
gluténmentes lisztek (kölesliszt, batáta liszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrost), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Allergének:
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia: 1398 kJ (322 kcal) / 331 kJ
Zsír: 1,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
Szénhidrát: 65,2 g
- amelyből cukrok (1): 2,1 g
Rost: 13,8 g
Fehérje: 6,5 g
Só: 0,03 g
Felhasználási javaslat:
Kakaós csiga
Hozzávalók (10 darabhoz, 440 grammhoz):
- 150 g Szafi Free Expressz lisztkeverék
- 70 g Szafi Reform poreritrit (vagy porcukor)
- 0,5 g só
- 10g frissen reszelt bio citromhéj
- 10 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé)
- 140 g víz
- + 5 g Szafi Free Expressz lisztkeverék a gyúráshoz
Töltelék:
- 35 g Szafi Fitt zsírszegény kakaópor
- 50 g Szafi Reform poreritrit
- 60 g víz
Kenéshez:
- 20 g folyékony hozzáadott cukortól mentes sárgabaracklekvár (ha kemény a lekvárunk egy pici vízzel hígítsunk rajta, és édesítőt is adhatunk még hozzá)
A végén a fújáshoz:
- kb. 1 gramm olaj
Elkészítés:
- A tésztát gyúrjuk össze, majd 5 percig pihentessük, ez alatt készítsük el a krémet.
- Nagyon lágy, szinte folyékony tésztát kell, hogy kapjunk, de ne adjunk hozzá több lisztet, mert pihentetés után gyúrható lesz!
- Lisztezett felületen gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, kenjük rá a sűrű kakaókrémet, majd a keskenyebb oldalától kezdve tekerjük fel.
- Vágjuk 10 darabra, majd kenjük le a folyékony sárgabaracklekvárral.
- Előmelegített 160 fokos sütőben, alsó-felső programon 20-23 percig süssük (sütő függő), majd fújjuk le olajsprayvel és további 2 percig süssük.
- Rácson hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2016 november