Részletes termékinformáció
A panko kenyérből készült nagy szemcséjű morzsát több fajta ételhez is felhasználhatjuk. Kitűnő választás a zsemlemorzsa helyettesítésére is. Szálkás, száraz pelyhekből áll és semleges íz jellemzi. Az olajat is kevésbé szívja magába mint az általunk használt morzsák, ropogós és könnyebb lesz tőle az étel, valamint a kalóriatartalma is alacsonyabb. A panír felülete borzas, aranysárga és nagyon tetszetős. Kétféle panko létezik: a fehér és barna. A fehér változathoz fehérkenyeret használnak a héja nélkül, A barnához teljes kiőrlésű kenyeret a héjával együtt. A japánkonyha előszeretettel használt alapanyaga. A jelenlegi panko morzsa termék fehér.
Összetevők:
búzaliszt (BL55), jódozott só, cukor, élesztő, ivóvíz, kókuszzsír
Átlagos tápértékek 100 g termékben:
Energia: 1555 kJ/366 kcal
Zsír: 1,6 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,7 g
Szénhidrát: 73 g
- amelyből cukrok: 5,5 g
Fehérje: 15 g
Só: 0,55 g
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023 február