Részletes termékinformáció
Szeretsz finom, friss kenyeret sütni, de a gluténérzékenység megnehezíti a dolgodat? Ne aggódj, a Nutri Free Mix Per Pane lisztkeverékkel nem kell lemondanod a finom péksüteményekről!
A Mix Per Pane egy speciálisan kifejlesztett gluténmentes lisztkeverék, amellyel könnyedén süthetsz puha, ízletes kenyeret otthon is. A keverék különleges összetevői gondoskodnak a kenyér tökéletes állagáról és ízéről, anélkül, hogy aggódnod kellene a glutén miatt.
A Nutri Free Mix Per Pane előnyei:
- Könnyen használható: Csak adj hozzá vizet és élesztőt, és máris süthetsz!
- Puha, ízletes kenyér: A keverék gondoskodik a kenyér tökéletes állagáról és ízéről.
- Sokoldalú: Nem csak kenyérhez, de pizzatésztához, zsemléhez és kalácshoz is használható.
- Biztonságos: A keverék gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
A Nutri Free Mix Per Pane-nel a gluténmentes sütés gyerekjáték! Próbáld ki te is, és élvezd a frissen sült kenyér ízét!
Összetevők:
kukoricakeményítő, rizsliszt, tápióka keményítő, cukor, növényi rostok(útifűmaghéj), só, adalékok: guargumi és E464 (Hidroxipropil-metil-cellulóz), aromák.
Allergének:
Nyomokban MUSTÁRT és SZÓJÁT tartalmazhat.
TIPP: Használat előtt alaposan keverje össze a terméket, hogy az összetevők homogénné váljanak!
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia 1536 (KJ)/ 362 (kcal)
Zsír 0,9 g
- ebből telített 0,3 g
Szénhidrát 85,7 g
- ebből cukor 3,6 g
Rostok 1,8 g
Fehérje 1,9 g
Só 1,8 g
Nettó mennyiség: 1000g
Felhasználása:
- 500 g Mix per Pane keverék,
- 380/400 ml víz (amennyiben a kenyér sütése formában történik, úgy a víz mennyiségét növelhetjük 450/500 ml-re),
- 15g friss sütőélesztő,
- 6 g só,
- 20 g extra szűz olívaolaj (vagy étolaj).
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe és alaposan elvegyítjük. Egy edénybe helyezzük a lisztet, hozzáadjuk az élesztős folyadékot és kézzel alaposan kidolgozzuk. Folyamatos dagasztás mellett hozzáadjuk az olajat és a sót, addig dagasztjuk, míg a tészta csomómentes nem lesz. Amennyiben zsemléket szeretnénk készíteni, formázzunk gombócokat és 60/70 percig szobahőmérsékleten kelesszük. Ha kenyeret (forma nélkül) szeretnénk készíteni, tetszőleges alakúra gyúrjunk és helyezzük egy tepsibe. Szobahőmérsékleten kb. 90 percig kelesztjük. Sütés előtt a tésztát kenjük be olvasztott zsiradékkal(margarin/ vaj/ étolaj). Előmelegített sütőben 180/200C-on kb. 30/40 percig sütjük (lehetőleg légkeveréses sütőben).
Származási hely: Olaszország
Forrás: gyártó/forgalmazó 2015. június