Részletes termékinformáció
Gluténmentes sütemények készítéséhez használható alapanyag.
Összetevők:
Rizsliszt, kukoricakeményítő, kölesliszt, borsófehérje, sürítő anyag (guárgumi, xanthan), psyllium, cukorrépa rost.
Tápérték 100g termékben:
Energia: 1455 kJ / (346kcal)
Fehérje: 5,8 g
Szénhidrát: 79 g
Összes zsír: 0,8 g
Telített zsír: 0,1 g
Rost: 2,8 g
Só: 0,1 g
Felhasználás:
Fogyasztható gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes diétában.
Linzer alapú gyümölcstorta
Hozzávalók:
- 30dkg Mester süteményliszt
- 20dkg margarin
- 10dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- csipet só
Töltelék:
- 300ml tej
- 45g Mester vanília puding
- 1 teáskanál Mester négyszeres édesítő
- kb. 200g eper lekvár
- 200ml tejszínhabbá verve
- habrögzítő 20g
- ízlés szerinti eper
- Hass torta zselé
Elkészítése:
Összeállítjuk a tésztát és a pite tál méretére elnyújtjuk és a pite tálat kibéleljük a tésztával, megszurkáljuk a tésztát, a sütőt 180C-ra előmelegítjük és világosra sütjük a tésztát. Kihűtjük eper lekvárral megkenjük a tészta körlapját, megfőzzük a pudingot, kihűtjük, a tejszínt felverjük a habrögzítővel és a kihűtött pudinghoz keverjük. ezt is a lekvár tetejére kenjük, majd a megmosott eperrel kirakjuk a tortát, a zselét elkésztjük és az eper tetejére kanalazzuk, tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Forrás:gyártó/forgalmazó 2017 január