Részletes termékinformáció
Lisztkeverék szénhidrátcsökkentett*, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, akár élesztőmentes, kukoricaliszt-mentes, kukoricakeményítő-mentes, burgonyamentes, rizsmentes, hozzáadott keményítőtől mentes, vegán, növényi alapú, élelmi rostban gazdag, fehérjében gazdag, akár hozzáadott cukor-mentes, hozzáadott zsiradék-mentes, élesztő vagy sütőpor hozzáadásával készült kenyerek készítéséhez.
*30 %-kal csökkentett szénhidráttartalom a gluténmentes lisztkeverékekhez képest.
A lisztkeverék élesztő, vagy sütőpor hozzáadása nélkül nem működik. Ha nem szeretnél sem élesztővel, sem sütőporral dolgozni, vagy ezek nem illeszthetők be a diétádba, válaszd a többi Bake-Free lisztkeveréket, melyek önkelesztőek (élesztő és sütőpor mentesek). Kivételt képez ez alól a Bake-Free szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék és a kelt tészta lisztkeverék mert ezek elkészítéséhez is szükséges élesztő, vagy sütőpor hozzáadása.
Összetevők:
gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt, quinoaliszt), borsófehérje, rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), sárgabatáta-liszt
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Allergének:
A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
Energia: 1386 kJ / 330 kcal
Zsír 2,8 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,6 g
Szénhidrát 47 g
- amelyből cukrok: 2 g
Rost 23 g
Fehérje 17 g
Só 0,07 g
Elkészítési javaslat:
ÉLESZTŐVEL KÉSZÜLT FORMAKENYÉR RECEPT:
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free puha sportkenyér lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal
- 1 g kókuszvirág cukor
- 5 g Himalája só
- 360 g langyos víz (maximum 40 fokos)
- fél csomag porélesztő (3,5 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze robotgéppel. Meleg helyen lefedve kelesszük 60 percig. Kanalazzuk egy szilikonos kenyérformába (8x22 cm) és egyengessük el benne a tésztát. Vágjuk be a felületét 3-4 helyen, spicceljük le picit vízzel és előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint.
SÜTŐPORRAL KÉSZÜLT FORMAKENYÉR RECEPT:
Hozzávalók:
- 250 g Bake-Free puha sportkenyér lisztkeverék csökkentett szénhidráttartalommal
- 5 g Himalája só
- 360 g langyos víz (minimum 40 fokos)
- fél csomag sütőpor (6 g)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és alaposan dolgozzuk össze robotgéppel. Kanalazzuk egy szilikonos kenyérformába (8x22 cm) és egyengessük el benne a tésztát. Pihentessük 10 percig, majd spicceljük le picit vízzel és előmelegített, 190 fokos sütőben süssük készre 70 perc alatt, alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük ízlés szerint.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Származási hely: Magyarország
Forrás: gyártó/forgalmazó 2022 október