Részletes termékinformáció
Gluténérzékenyek fogyaszthatják.
Összetevők:
kukoricakeményítő, teljeskiőrlésű gluténmentes zabpehely, rizsliszt, sűrítőanyagok: xantángumi, hidroxipropil-metil-cellulóz, psyllium rost
Allergének:
A termék olyan üzemben készült, ahol tojást, földimogyorót, szójababot, tejet, zellert, mustárt, szezámmagot, kén-dioxidot, szulfitokat, és csillagfürtöt tartalmazó termékeket is feldolgozhatnak. Keresztszennyeződés lehetséges!
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia 1488 KJ/351 kcal
Zsír 0,9g
- amelyből telített 0,3g
Szénhidrát 82g
- amelyből cukor 0,1g
Fehérje 1,9g
Rost 3,5g
Só 0,058 g
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók:
500g kenyér lisztkeverék, 10g só, 15g cukor, 500ml langyos víz, 7 g gluténmentes instant élesztő, 3 evőkanál olaj.
A lisztet, sót és a cukrot egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, az élesztőt és az olajat. Sima masszává gyúrjuk és 45 percig letakarva meleg helyen kelesztjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon kb. 50 perc alatt készre sütjük.
Tárolás:
Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolandó!
Forrás: gyártó/forgalmazó 2024. szeptember