Részletes termékinformáció
Bejgli, pozsonyi kifli jellegű termékek készítéséhez. Egyszerűen elkészíthető, csökkentett szénhidráttartalmú élelmi rostban gazdag édesítőt már tartalmaz puha, omlós tésztaállag nyerhető vele Töltse Dia-Wellness töltelékekkel!
Összetevők:
búzafehérje, élelmi rost, növényi olaj(repce), növényi zsír(kókusz), tömegnövelőszer: polidextróz, tojássárgájapor, sókészítmény (Na-klorid, K-klorid, Na-glükonat.(csomosódásgátló:E536), búzakorpa, burgonyafehérje, sűrítőanyag: konyak gumi, módosított kukoricakeményítő, emulgálószer:E471, E472a, kókusztejpor, étkezési sav: tejsav, növényi fehérje, lisztkezelőszer: aszkorbinsav, enzimek
Allergének:
tojás, glutén
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1576 kJ/379 kcal
Zsír:15,8 g
- melyből telített zsírsavak:4,4 g
Szénhidrát: 12 g
- melyből cukrok 3,8 g
Rost: 30,4 g
Fehérje: 32,0 g
Só: 1,28 g
Elkészítési javaslat:
Hozzávalók:
- 250 g Dia beigli mix,
- 460 g BL-55,
- 300 g margarin (80%-os),
- 150 g víz,
- 100 g almacukor,
- 13 g élesztő,
- 1 db tojás a tészta felületének lekenéshez
Elkészítés:
A Dia-Wellnes beigli mixet a liszttel és a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a vizet, az almacukrot és az élesztőt majd egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztából kb. 30 dkg-os darabokat mérünk ki, amiket aztán téglalap alakúra kinyújtunk és megtöltünk Dia-Wellness mák vagy diótöltelékkel. A már megtöltött tésztákat feltekerjük, tojássárgájával lekenjük a felületét, majd 30 percig pihentetjük. Pihentetés után tojásfehérjével is lekenjük és hideg helyen rászárítjuk. A tetejét szurkáljuk meg, ezután pedig 165 C-os sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023