Hozzávalók:
- 1 csésze főtt csicseriborsó (leírás szerint megfőzve)
- 2 közepes méretű főtt vagy sült hámozott cékla
- 1 evőkanál tahini
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 2 evőkanál olívaolaj
- díszítésnek koriander
Elkészítés:
1. Öntsük késes robotgépbe a főtt, lecsepegtetett csicseriborsót, a kihűtött céklát, tahinit, a citrom levét és héját, a fokhagymát és a sót.
2. Indítsuk be a gépet és darájuk pépesre, majd lassan csorgassuk hozzá az olívaolajat is.
3. Kóstoljuk meg, kell-e bele esetleg só/bors és már készen is van!
4. Tálalásnál szórjuk meg korianderrel és már mártogathatunk is vagy kenjük a pirított Quinoás kenyérre. Egy falat rózsaszín mennyország!
Keresd a hozzávalókat a HerbaHáz áruházaiban és webshopunkon!
További Húsvéti receptekért kattins ide:
Mindenmentes kókuszos álom
Tej- és cukormentes tojáslikőr
Quinoás kenyér
Zserbó gluténmentesen, édesítőszerrel
Mindenmentes kókuszgolyó