Hozzávalók:

  • 1 evőkanál görögszénamag
  • 1 evőkanál Lakshmy körömvirágszirom
  • 1 kávéskanál őrölt feketebors
  • 230 g Kalifa dióbél
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál Lakshmy morzsolt kapor
  • 1 evőkanál Lakshmy morzsolt koriander levél
  • 2 evőkanál friss menta levél
  • 50 ml Burg ételecet, 10%-os
  • Benefitt parajdi só ízlés szerint
  • 250 g cékla


Elkészítése:
Először készítsd el a diópasztát. A görögszénamagot és a körömvirágszirmokat mozsárban vagy kávédarálóban őröld meg. A diót, a darabolt vöröshagymát és a fokhagymát tedd turmixgépbe, és daráld össze a fűszerekkel (görögszéna, körömvirág, feketebors, kapor, koriander). Végül add hozzá a friss menta leveleket, az ecetet és sózd ízlés szerint. A céklákat hámozd meg, majd főzd meg közepesen puhára. Ha kihűltek nagy lyukú reszelőn reszeld le őket. Dolgozd össze a lereszelt céklát a diópasztával. Szükség esetén most még megsózhatod. Formálj belőle kis labdákat, és a tetejüket díszítsd egy-egy darab dióval, zöldfűszerrel vagy egy gránátalma szemmel.