Hagyományos carbonara spagetti gluténmentesen
Hozzávalók 4 személyre:
- 5 db tojássárgája
- 100 g Pecorino Romano vagy Parmesan sajt
- 3 evőkanál Abaco Extraszűz Olívaolaj
- 200 g Pancetta vagy bacon szalonna
- 400 g Cornito Gluténmentes Spagetti
- Salins Tengeri Só ízlés szerint
- Lakshmy Őrölt Feketebors ízlés szerint
- Frissen reszelt Lakshmy Szerecsendió
- 200 ml tésztafőzővíz
Elkészítés:
Egy villa segítségével a tojássárgáját keverd össze a reszelt sajttal, ízesítsd sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval, majd tedd félre.
A szalonnát vágd kisebb kockákra, majd ezt is tedd félre.
Ezt követően főzd ki a tésztát, enyhén sós vízben, a csomagoláson található instrukciók szerint. Szűrd le, és kb. 200 ml tésztafőzővizet rakj félre.
A szalonna kockákat egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg, majd ebbe forgasd bele a kifőtt tésztát.
Ezután vedd le a tűzről a serpenyőt, öntsd hozzá a tésztafőzővizet, ízesítsd borssal, majd add hozzá a tojásos keveréket. Folyamatosan kevergesd és egy pár perc után rakd vissza a tűzre, amíg jó krémes lesz az eredmény.
A végén ízesítsd még, ha szükséges. Azonnal tálald.
Vegan carbonara spagetti
Hozzávalók 4 személyre:
- 180 g Természet Áldása Natúr Kesudió
- 460 ml víz
- 3 evőkanál Benefitt Sörélesztőpehely
- 1 evőkanál Biorganik Citromlé
- 1 teáskanál Naturmind Feketesó
- 200 g 827 Kitchen Vegán Sonka
- 3 evőkanál Abaco Extraszűz Olívaolaj
- 400 g Éden Prémium Quinoa Spagetti
- Lakshmy Őrölt Feketebors ízlés szerint
- Frissen reszelt Lakshmy Szerecsendió
- 50 g Green Vie Növényi Parmezán
Elkészítés:
Forralj fel kb. 800 ml vizet. Öntsd le forróvízzel a kesudiót és hagyd állni 10 percig. Ezt követően öntsd le a vizet a kesudióról, majd helyezd a kesudiót egy késes aprítóba vagy turmixgépbe. Add hozzá a 460 ml friss vizet, sörélesztőpelyhet, citromlevet és ízesítsd fekete sóval. Turmixold simára, majd tedd félre.
A vegán sonkát vágd kockákra, majd azt is tedd félre.
Főzd ki enyhén sós vízben a quinoa tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint, majd szűrd le.
Egy serpenyőben kevéske olívaolajon pirítsd le a vegán sonka kockákat, majd keverd bele a főtt tésztát. Add hozzá a kesudió szószt, ízesítsd borssal, frissen reszelt szerecsendióval. Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett főzd, míg a szósz besűrűsödik. Melegen tálald vegán parmezánnal megszórva.