Hagyományos carbonara spagetti gluténmentesen

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 db tojássárgája
  • 100 g Pecorino Romano vagy Parmesan sajt
  • 3 evőkanál Abaco Extraszűz Olívaolaj
  • 200 g Pancetta vagy bacon szalonna
  • 400 g Cornito Gluténmentes Spagetti
  • Salins Tengeri Só ízlés szerint
  • Lakshmy Őrölt Feketebors ízlés szerint
  • Frissen reszelt Lakshmy Szerecsendió
  • 200 ml tésztafőzővíz
  •  

Elkészítés:

Egy villa segítségével a tojássárgáját keverd össze a reszelt sajttal, ízesítsd sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval, majd tedd félre. 

A szalonnát vágd kisebb kockákra, majd ezt is tedd félre. 

Ezt követően főzd ki a tésztát, enyhén sós vízben, a csomagoláson található instrukciók szerint. Szűrd le, és kb. 200 ml tésztafőzővizet rakj félre. 

A szalonna kockákat egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg, majd ebbe forgasd bele a kifőtt tésztát. 

Ezután vedd le a tűzről a serpenyőt, öntsd hozzá a tésztafőzővizet, ízesítsd borssal, majd add hozzá a tojásos keveréket. Folyamatosan kevergesd és egy pár perc után rakd vissza a tűzre, amíg jó krémes lesz az eredmény. 

A végén ízesítsd még, ha szükséges. Azonnal tálald.

 

Vegan carbonara spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 180 g Természet Áldása Natúr Kesudió
  • 460 ml víz
  • 3 evőkanál Benefitt Sörélesztőpehely
  • 1 evőkanál Biorganik Citromlé
  • 1 teáskanál Naturmind Feketesó
  • 200 g 827 Kitchen Vegán Sonka
  • 3 evőkanál Abaco Extraszűz Olívaolaj
  • 400 g Éden Prémium Quinoa Spagetti
  • Lakshmy Őrölt Feketebors ízlés szerint
  • Frissen reszelt Lakshmy Szerecsendió
  • 50 g Green Vie Növényi Parmezán
  •  

Elkészítés:

Forralj fel kb. 800 ml vizet. Öntsd le forróvízzel a kesudiót és hagyd állni 10 percig. Ezt követően öntsd le a vizet a kesudióról, majd helyezd a kesudiót egy késes aprítóba vagy turmixgépbe. Add hozzá a 460 ml friss vizet, sörélesztőpelyhet, citromlevet és ízesítsd fekete sóval. Turmixold simára, majd tedd félre. 

A vegán sonkát vágd kockákra, majd azt is tedd félre. 

Főzd ki enyhén sós vízben a quinoa tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint, majd szűrd le. 

Egy serpenyőben kevéske olívaolajon pirítsd le a vegán sonka kockákat, majd keverd bele a főtt tésztát. Add hozzá a kesudió szószt, ízesítsd borssal, frissen reszelt szerecsendióval. Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett főzd, míg a szósz besűrűsödik. Melegen tálald vegán parmezánnal megszórva.