Ezek a finom brokkolis falatkák olyan szuperfood összetevőkkel készültek, amelyek gazdagok omega 3 zsírsavban, kalciumban, magnéziumban és egyéb olyan ásványi anyagokban, nyomelemekben és gyulladáscsökkentő hatóanyagokban amik segíthetnek a szervezetének regenerálódni! Magas rosttartalmuk miatt fogyókúrázóknak is ajánljuk!
Összetevők:
4 kisebb vagy 2 nagy fej brokkoli (kb 4 bögre) – magas rosttartalma és gyulladáscsökkentő hatása miatt szeretjük
fél bögre mandulaliszt – magnéziumtartalma kiemelkedő
fél bögre panko zsemlemorzsa (vagy gluténmentes zsemlemorzsa)
1/3 bögre lenmagpehely – tele omega 3 zsírsavval, az érrendszer karbantartásához
fél bögre reszelt sajt (vagy sörélesztő pehely) – a sajt kalciumban gazdag
2 tojás vagy vegán tojáshelyettesítő
1 teáskanál himalája só
1 teáskanál bors
1 teáskanál őrölt gyömbér – gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatása kiemelkedő
1 teáskanál kurkuma – jót tesz ízületeinek
1 kávéskanál római kömény
1 kávéskanál cayenne bors, ha csípősen szereted!
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Forraljunk egy nagy fazékban vizet, és amíg melegszik, szedjük kis rózsákra a brokkolit, és vágjuk le a szárát. 2 perecig forraljuk fedő alatt a brokkolit, majd alaposan szűrjük le.
Aprítsuk össze a brokkolit, körülbelül rizsszem méretű darabokra.
Egy nagy tálban alaposan keverjük össze az összes összetevőt.
Formázzunk kis fasírtokat a tésztából, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
30 percig süssük a fasírtokat, félidőben fordítsuk meg őket.
Mártogathatjuk salsába vagy currys hummuszba, fogyaszthatjuk szendvicsben vagy feltétként is.