Hozzávalók 6 személyre:
- 600 g édesburgonya
- 250 g brokkoli
- 1 kávéskanál Lakshmy őrölt koriander mag
- 1 kávéskanál Lakshmy őrölt fehérbors
- késhegynyi Lakshmy őrölt fűszerkömény
- késhegynyi Fűszerész cayenne bors
- Benefitt finom fehér himalája só
- 2 evőkanál Papadimitriou gránátalmás balzsamecet
- 1 evőkanál Biopont bio agave szirup
- 1 evőkanál Extraszűz hidegen sajtolt prémium görög olívaolaj
- 3 evőkanál Biorganik bio 100% citromlé
- 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 2 száll újhagyma
- 60 g rukkola
- 1 db gránátalma magjai
- 2 evőkanál Naturfood mandula pálcika
Elkészítése:
Mosd meg és hámozd meg az édesburgonyát, majd vágd kockákra. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral és oszlasd el rajta egyenletesen az édesburgonya kockákat. Ízesítsd sóval, fehérborssal, koriander maggal, köménnyel és kevéske cayenne borssal. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd puhára az édesburgonyát, majd tedd félre hűlni. Közben enyhén sós forró vízben 5 perc alatt párold meg a brokkoli rózsákat, majd szűrd le, hideg vízzel öblítsd le és tedd félre a zöldséget. Egy kisebb tálban keverd össze az öntet hozzávalóit: gránátalmás balzsamecetet, agave szirupot, citromlevet, olívaolajat, gyömbért és sót.
Egy nagy tálban keverd össze az édesburgonyát, brokkolit, újhagymát, és a rukkolát. Csurgasd rá az öntetet majd gránátalma maggal és mandula szeletekkel megszórva tálald.