Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 db közepes birsalma
- 20 g Benefitt Paleo négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (54434)
- 1 Lakshmi vanília rúd (17860)
- fél citrom
- 1 evőkanál Naturmind konjakliszt (40245)
- 250 ml Alpro kókusz főzőkrém (53010)
- egy csipet Chion görög tengeri só (57494)
- 1 db Lakshmi fahéjrúd (17841)
- 1 mokkáskanál Lakshmi őrölt szegfűszeg (26951)
- 2db Lakshmi szerecsendió virág (17858)
Elkészítése:
A birsalmákat hámozd meg, szedd ki a magházakat és kockázd fel. Tedd fel annyi vízben főni, amennyi bőven ellepi. Add hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, az őrölt szegfűszeget, a fahéjrudat és a szerecsendió virágot. Édesítsd 20 g (kb. 2 evőkanál) cukorhelyettesítővel és rakj bele egy fél teáskanál sót. Addig főzd, amíg a birsalma megpuhul. Ez körülbelül 20-25 percet fog igénybe venni. Ezután vedd ki belőle a fahéjrudat és a szerecsendió virágot, majd az egészet egy botmixer segítségével pürésítsd. Merj ki kevéske levest egy külön tálkába, hűtsd le kicsit, majd csomómentesen keverd bele a konjak lisztet. Keverd bele a kókuszkrémet. Pár percig forrald össze.
Szerző:
Süle Alexandra
dietetikus
Herbaház, Budapest Százados út