Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 db közepes birsalma
  • 20 g Benefitt Paleo négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (54434)
  • 1 Lakshmi vanília rúd (17860)
  • fél citrom
  • 1 evőkanál Naturmind konjakliszt (40245)
  • 250 ml Alpro kókusz főzőkrém (53010)
  • egy csipet Chion görög tengeri só (57494)
  • 1 db Lakshmi fahéjrúd (17841)
  • 1 mokkáskanál Lakshmi őrölt szegfűszeg (26951)
  • 2db Lakshmi szerecsendió virág (17858)

 

Elkészítése:
A birsalmákat hámozd meg, szedd ki a magházakat és kockázd fel. Tedd fel annyi vízben főni, amennyi bőven ellepi. Add hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, az őrölt szegfűszeget, a fahéjrudat és a szerecsendió virágot. Édesítsd 20 g (kb. 2 evőkanál) cukorhelyettesítővel és rakj bele egy fél teáskanál sót. Addig főzd, amíg a birsalma megpuhul. Ez körülbelül 20-25 percet fog igénybe venni. Ezután vedd ki belőle a fahéjrudat és a szerecsendió virágot, majd az egészet egy botmixer segítségével pürésítsd. Merj ki kevéske levest egy külön tálkába, hűtsd le kicsit, majd csomómentesen keverd bele a konjak lisztet. Keverd bele a kókuszkrémet. Pár percig forrald össze.

 

 

Szerző:

 

Süle Alexandra
dietetikus
Herbaház, Budapest Százados út