Részletes termékinformáció
A tisztított magokat csíráztatjuk, majd alacsony hőmérsékleten, kizárólag erre a célra kifejlesztett szárítási technológiával, szabályozott körülmények között megszárítjuk, megőrizve a csírázó mag minden értékes hatóanyagát. A csíráztatás során aktiválódó enzimek hatására, a szervezetünk számára könnyen hasznosítható ásványi anyag-, vitamin-, szénhidrát-, esszenciális aminosav- és zsírösszetétel alakul ki. A csírázás hatására a gabona magokban található emésztést gátlók lebomlanak, így javítva a köles meglévő, kiváló tulajdonságait.
Ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz. A mangán hozzájárul a normál kötőszövet-képződéshez. A réz hozzájárul a kötőszövetek normál állapotának fenntartásához, valamint a haj és a bőr egészséges pigmentációjához. A foszfor hozzájárul a normál csontozat és fogazat fenntartásához.
A köles lúgosító gabona.
Összetevők:
100% csíráztatott, BIO aranyköles őrlemény*
* Biológiailag ellenőrzött mezőgazdaságból származó összetevő.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energiatartalom 344 kcal / 1446 kJ
Zsír 4,2 g
- amelyből telített zsírsavak 0,9 g
Szénhidrát 57 g
- amelyből cukrok 2 g
Rost 19 g
Fehérje 10 g
Só* 0,1 g
Vitaminok és ásványi anyagok 100g termékben:
Foszfor 313 mg
Réz 0,6 mg
Mangán 0,8 mg
Felhasználása:
Natúr vagy gyümölcs joghurtba, túróba, müzlihez, reggeliző pelyhekhez, gyümölcs turmixhoz, gyümölcslébe, tejbe, kakaóba, főzelékbe keverve.
Adagolás:
Naponta 2 étkezéshez 2-2 evőkanál (35 g) csíráztatott arany köles elfogyasztását javasoljuk.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó! Felbontás után napfénytől védve 1 hónapig fogyasztható.
Forrás: gyártó/forgalmazó 2015. június