Részletes termékinformáció
A köles az egyik legősibb gabona, Mezopotámia területén már 6000 évvel ezelőtt is termesztették. Évezredeken keresztül széles körben felhasznált alapanyag volt Ázsiában, Afrikában és Európában is, de jelentősége háttérbe szorult, mivel nem lehet belőle jó minőségű kenyeret készíteni. Ennek ellenére rendkívül változatosan felhasználható, legyen szó akár egytálételről, főfogásról, köretről, desszertről, reggeliről vagy kisétkezésekről. Jótékony hatásai miatt mindenképpen érdemes beilleszteni az étrendbe.
Összetevők:
köles*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1493 kJ / 357 kcal
Zsír: 3,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,9 g
Szénhidrát: 68,8 g
- amelyből cukor: 1,4 g
Fehérje: 9,8 g
Só: 0,008 g
Felhasználása:
A köles messze nem csak főve, köretként vagy kásaként fogyasztható, rengeteg más felhasználási lehetőséget rejt magában. Készülhet belőle egytálétel, töltött zöldség, fasírt, pogácsa, felfújt, rengetegféle desszert és krém. Főzési ideje kb. 20 perc. Kb. 2,5-szeres mennyiségű vizet vesz fel.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Ukrajna
Forrás:gyártó/forgalmazó 2017 július