A legerősebb tudományos tapasztalatok, klinikai vizsgálatok a Távol-Keleten széles körben alkalmazott, termesztett nagygombákhoz kötődnek.
A mandulagomba számos, tudományosan bizonyított, kedvező hatással rendelkezik. Rendkívül erős antioxidánsként működik. Természetes egészségvédő tulajdonságai miatt ismertsége világszerte folyamatosan növekszik. Alacsony kalória és magas tápanyag tartalma, egzotikus mandulaszerű íze miatt számos étel készíthető belőle. Ásványi anyagokat, rostokat, vitaminokat, nukleinsav származékokat tartalmaz.
A Mandula gomba (Agaricus Blazei Murril) legmagasabb koncentrációban tartalmaz polszcharidokat, bétaglükánokat és ergoszterolt. A Maitake gomba Japánban és Kínában évezredek óta hatalmas népszerűségnek örvend, nyugaton csak most kezdték el alkalmazni. Immunstimulátorként a többi gombafaj között is kiemelkedik, ezért a vírusfertőzésekkel teli időszakban kifejezetten érdemes alkalmazni. Olyan különleges gomba-keverék felhasználásával készült teljes spektrumú kivonat, mely jól felszívódik (folyékony), és néhány hetes kúra alatt is képes lehet támogatni a szervezet regenerációs folyamatait.
Írta:
Szabó Nikolett
Tudományos kutató