Hozzávalók (4 adaghoz):
16 levél római saláta
100 g borsófehérje granulátum
400 ml hideg víz
1 teáskanál reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 db piros kaliforniai paprika
2 szál sárgarépa
2 szál újhagyma
egy marék Naturfood hántolt földimogyoró
Hozzávalók a páchoz: (4 adaghoz)
1 evőkanál Naturmind Tamari szójaszósz
1 evőkanál Bio Vegán barna rizsecet
1 teáskanál Solio Szezámmag olaj


Hozzávalók a szószhoz (4 adaghoz):
5 evőkanál Naturmind Tamari szójaszósz
2 evőkanál Bio Vegán Barnarizsecet
2 teáskanál Interherb lágy barna gurman
nádcukor
2 teáskanál Solio szezámmag olaj
1 teáskanál It’s Us Gluténmentes Naturbit
Kukoricakeményítő

 

Elkészítése:
Egy nagyobb tálban 100 g borsófehérje granulátumhoz keverjünk 400 ml hideg vizet, majd hagyjuk állni 15-20 percig. 

A páchoz keverjünk el 1 evőkanál szójaszószt, 1evőkanál rizs ecettel és 1 evőkanál szezámolajjal. Forgassuk bele a húspótlót. 

Ezt követően keverjük simára a szósz hozzávalóit. Tapadásmentes serpenyőben egy evőkanál olajon enyhén pirítsuk le a fokhagymát, majd adjuk hozzá a borsófehérje granulátumot. Nagy lángon pirítsuk le 8 percig alapos keverés mellett.

Ezután a húspótlót helyezzük félre egy tálba. A serpenyőben a maradék zsiradékon 2 perc alatt pirítsuk le a karikákra vágott újhagymát, az apróra vágott kaliforniai paprikát és sárgarépát. Ízesítsük egy teáskanál reszelt gyömbérrel. A borsófehérje granulátumot keverjük hozzá a zöldségekhez, majd adjuk hozzá a szószt és közepes lángon 1 percig pirítsuk tovább, míg a szósz be nem sűrűsödik. 

Római saláta levelekbe tekerve, ízlés szerint csili szósszal, apróra vágott pirított mogyoróval tálaljuk.

 

Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 252,75 kcal
Fehérje: 11,12 g
Zsír: 7,88 g
Szénhidrát: 30,16 g
Rost: 9,56 g

Szerző:

Pfuscher Kinga
dietetikus
Herbaház Pécs