Részletes termékinformáció
A szilva a rózsafélék csalájbaá tartozik, ezen belül rendszertani besorolása vitatott, főleg a fákat és cserjéket magába foglaló Prunus nemzetségbe tartozó növények összefoglaló neve. Főleg az északi féltekén elterjedt. Őshazaáa Kis-Ázsia és a Kaukázus vidéke, de a mérsékelt égövön mindenhol megterem. A szilvafát Kínában nagy becsben tartják. Virágja a nőiesség, szépség szimbóluma. A népi gyógyászatban székrekedés kezelésére használták, leveléből pedig lázcsillapítás céljából teát főztek.
A gyümölcs víztartalma kb. 88%, fehérje és zsír elhanyagolható mennyiségben van benne, élelmi rostokban gazdag.
Tartalmaz A-vitamint, illetve annak előanyagát, a beta-karotint. A zsírban oldódó A-vitamin (retinol) nélkülözhetetlen a szemben található látóbíbor (rodopszin) működéséhez, hozzájárul a bőr szépségéhez, elengedhetetlen a növekedéshez és valószínűsíthetően a csontfejlődéshez is. C-vitaminja serkenti az immunrendszer működését, növeli a fehérvérsejtek számát és fokozza azok működését. B-vitaminjai: B1-, B2-, B6-vitamin, pantoténsav és biotin az anyagcsere-folyamatok megfelelő működését segítik elő.
Antioxidáns összetevői, mint például lutein, kriptoxantin és zeaxantin semlegesítik a szervezetben keletkező szabad gyököket, ezáltal hozzájárulnak az öregedés késleltetéséhez és számos betegség megelőzéséhez. Antioxidánsai gátolják a koleszterin oxidációját, ezáltal védenek a szív és érrendszeri betegségek kialakulásával szemben.
Összetevők:
100 % szilvalé
Átlagos tápérték 100ml termékben:
Energiatartalom: 243kJ/57kcal,
Szénhidrát: 14g,
- amelyből cukrok: 13g,
Fehérje: 0,3g,
Só: 0,02g
Tárolás:
+2 és +25 C között, száraz helyen. Felbontás után ajánlott hűtőszekrényben tartani és 3 napon belül elfogyasztani, mivel tartósítószert nem tartalmaz, kizárólag hőkezeléssel tartósított termék.
Forrás:gyártó/forgalmazó 2024. január