Részletes termékinformáció
A lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetünk szénhidrát-csökkentett, gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, kelesztés nélküli kenyeret, zsemlét, kalácsot, pizzát, pogácsát illetve sós, vagy édes péksüteményeket, bejglit, valamint palacsinta, piskóta készítésére is kiválóan alkalmas.
Összetétel:
tápiókakeményítő, bambuszrostliszt, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, kókuszliszt, batátaliszt, térfogatnövelőszer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Allergének:
A termék mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben / 1 db zsemlében (68 gramm)*
Energia: 1281 kJ (306 kcal) - 750 kJ (180 kcal)
Zsír: 2 g / 7,7 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,7 g / 5,6 g
Szénhidrát: 48,2 g / 17,2 g
- amelyből cukrok: 1,4 g / 0,6 g
Rost: 30,4 g / 10,7 g
Fehérje: 8,4 g / 5,2 g
Só: 0,02 g / 0,6 g
*A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján.
A termék rostban gazdag. 100 g lisztkeverék energiatartalmából 243 kJ / 61 kcal energia,1 db készre sütött zsemle (68 g) energiatartalmából 90 kJ / 21 kcal energia származik élelmi rostokból.
Felhasználási javaslat:
-50%-al csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes kenyér süthető belőle, kelesztés és élesztő nélkül:
Kenyér hozzávalói (435 gramm-os kenyérhez):
- 200 g Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék
- 4 g Szafi Fitt himalaya só
- 35 g frissen facsart citromlé
- 20 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj
- 4 db M-es tojás
- 75 g meleg víz (de nem forró!)
- ízlés szerint szárított fűszerekkel, magokkal, hagymával tovább ízesíthetjük
- kb. + 5 g lisztkeverék a gyúráshoz
Elkészítés:
- A tojást, vizet, citromlevet, sót és olajat a robotgép dagasztó spirál szárával dolgozzuk el, majd adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk tovább 1,5-2 percig.
(Természetesen kézzel is dolgozhatunk, de úgy tömörebb, laposabb lesz a kész kenyér). - Pihentessük a tésztát 10 percig. (Kissé ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk, ami pihentetés után fog összeállni.)
- Majd lisztezett felületen gyúrjuk át, és formázzunk belőle kenyeret.
- Kenjük le olajjal a tetejét, majd éles késsel vágjuk be tetszőlegesen.
- Előmelegített 200 fokos sütőben, alsó-felső programon 30 percig, majd 180 fokon további 30 percig süssük (légkeverés nélkül!).
- 5 db zsemle, kifli, bagett formázható a fenti receptből, de úgy a sütési idő 200 fokon 40 percre rövidül.
- Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Forrás: gyártó/forgalmazó 2023. december