Érdekességek a fülgyertyáról - 3. rész

2016.11.14

Fülgyertyával foglalkozó cikksorozatunk utolsó részében a tévhitekkel és a fülgyertya eredetével foglalkozunk.

Gyakori tévhit: mit szív ki a fülgyertya

Állandóan újraéledő téves információ / a „nem egészen korrekt” gyártók, terapeuták még  terjesztik is / hogy a fülgyertya - működése során -  "kiszívja" a felesleges fülzsírt, a felgyülemlett káros anyagokat. Ez teljesen téves, hamis állítás.

A fülgyertya kezelés befejeztével, a fülgyertya elégése után a gyertya csonkjában belül, alul összegyűlő sárgás, barnás színű, a fülzsírhoz nagyon hasonló anyag a gyertya égésterméke. A fülgyertya égése során csak nagyon kis energiájú folyamat jön létre ( rezgő, lengő meleglevegő oszlop ). Ez semmiképpen nem lenne elegendő egy ilyen drasztikus végeredményhez, nem is ez az alapvető cél.

      A folyamat nagyon egyszerűen ellenőrizhető. A nem fülben végigégetett fülgyertya csonkjában is megjelenik a sárgás, barnás színű, ragacsos, továbbá egy fehér, por állagú anyag. Ezen anyagkeverék tehát a fülgyertya égésterméke.

    Ugyanakkor azoknál a felhasználóknál, akiknek öröklött okból a normálisnál nagyobb mennyiségű a fülzsír termelődése, a rendszeres és helyesen elvégzett fülgyertya kezelés fellazíthatja azt. A fellazított, felesleges mennyiségű fülzsír általában a kezelés utáni egy - két nap során önmagától kiürül, pl. éjszaka, alvás közben.

Érdekesség: gyakorlott természetgyógyászok, gyógyítók állítása szerint az égéstermék mennyisége, állaga, színe utalhat a betegség, gyulladás jellegére. Mivel ezt egzakt módon még nem igazolták, a kezelést végző természetgyógyász, terapeuta tapasztalataiban kell megbíznia a kezelendő személynek, ha ilyen információkra kíváncsi.

Ténylegesen ősi eszköz-e a fülgyertya?

Európai, amerikai gyártók vitatható és néha nevetséges bizonyítékokkal próbálják igazolni az eszköz ősi voltát.

A Naturhelix fülgyertya gyártója  egy meglepő és cáfolhatatlan bizonyítékot talált az eszköz ősi voltára.

Magyar néprajzkutatók az 1990-es években a szibériai hanti népcsoportnál járva dokumentumfilmet készítettek a hantik életéről. Ennek a dokumentumfilmek egy rövid részletében látható, amint a hanti édesapa a maga által készített fülgyertyával gyógyítja gyermekét. / „ A hanti sámán hagyatéka”  rend.: Kocsis Tibor, 1999 /

Kérjük, tekintse meg a dokumentumfilm rövid részletét: /  A csodálatos orgánumú Helyei László narrációjában is megjelenik az előzőekben kifejtett

hibás állítás. /   

A fülgyertyával kapcsolatos rövid cikksorozatunkkal reméljük, hozzájárultunk ahhoz, hogy  a fülgyertya, ezen ösi, a modern követelményrendszerek szerint kiegészített, de a mai napig használatos népgyógyászati-természetgyógyászati eszköz házipatikánk kedvelt és hatékony, nélkülözhetetlen része legyen.

 Áruházainkban és webshopunkon a Naturhelix fülgyertyák széles választéka kedvező áron megvásárolható!