A fülgyertya biztonságos használata - 2. rész

2016.11.11

Fontos szempont, hogy a fülgyertya, mint termék, az otthoni felhasználók számára is könnyen alkalmazható legyen. Az alábbiakban szeretnénk röviden bemutatni a biztonságos és szakszerű fülgyertya  használat szempontjait.

Viaszcsepp - gézlapocska

A fülgyertyázás során a hallójáratba semmilyen viaszcsepp, égéstermék nem kerülhet. Ennek a követelménynek kiválóan megfelel egy jól megtervezett és kikísérletezett rétegszámú és kialakítású, a fülgyertya aljára feszített gézlapocska, melynek még további előnyei is vannak. Az egyik ilyen „bizalomerősítő” előny, hogy szemmel látható, létezik a védelem. A másik lényeges előny, hogy alaphelyzetben a fülgyertya alja  viszonylag kemény, éles. Ezt az éles peremet takarja el a ráfeszített gézlapocska, komfortos érzést biztosítva a páciensnek, a fülgyertyának a hallójárat bejáratához helyezése során.

Pernye - védőkehely

A fülgyertya testét alkotó szövet és viasz az égés során gázzá és minimális mennyiségű, éghetetlen anyagokat tartalmazó pernyévé válik. A pernye lehullását az arcra, hajra, a kezelendő személy ruházatára meg kell akadályozni. Ez történhet úgy, hogy műanyagot nem tartalmazó szövettel (törölköző, lepedő )  letakarjuk a páciens arcát, haját, felsőtestét. Egyes gyártók védőkorongot, védőkelyhet is mellékelnek a termék mellé.

Viaszpára - sorrend

Egy kevéssé ismert -- a fülgyertya begyújtásakor fellépő -- jelenség, a gyertya alján rövid ideig kilépő füst és viaszpára, melynek a hallójáratba jutását meg kell akadályozni. A megoldás nagyon egyszerű. Be kell tartani a használati útmutatóban leírtakat, tehát csak akkor szabad a már meggyújtott fülgyertyát a hallójárat bejáratához igazítani / a kezelést megkezdeni /, amikor a meggyújtott fülgyertya már alul egyáltalán nem bocsát ki füstöt, égésterméket.

   Ha betartjuk a fülgyertya kezeléssel kapcsolatos szabályokat, ha megfontoltak, óvatosak vagyunk, egyedül, önmagunkat nem fülgyertyázzuk, ha a megfelelő védőfelszerelésekkel ellátott fülgyertyát használunk, akkor nyugodtan alkalmazhatjuk a fülgyertyázást, csak a jótékony hatásait fogjuk tapasztalni. 

Keresd a Naturhelix fülgyertyákat a HerbaHáz áruházaiban és webshopunkon!